Wat ziet een krokodil?

Wat ziet een krokodil?

Een groefje in het netvlies van de ogen dat zorgt voor een heldere blik, is bij krokodillen horizontaal in plaats van cirkelvormig. Daardoor hebben de reptielen een bijzonder weidse blik vanuit het water en kunnen ze hun prooien vanuit alle hoeken in de gaten houden, terwijl ze stil in het water liggen.

Kunnen krokodillen zien?

Hun neus, ogen en oren liggen boven aan zijn kop. Zo kunnen ze heel stil in het water liggen en toch hun prooi goed in de gaten houden. Als de krokodil onder water is, gaat er een vlies over het oog. Hij kan dus heel goed zien onder water.

Waar krokodillen leven?

De groep echte krokodillen komt voor in Afrika, Midden-Amerika, Zuid-Azië en Noord-Australië. Alligators en kaaimannen komen voor in Zuid- en Midden-Amerika en in en rondom Florida. De gavialen komen alleen voor in Zuid-Azië. Europa en Antarctica zijn de enige continenten waar helemaal geen krokodilachtigen voorkomen.

Hoe ademt een krokodil?

Alligators die ademhalen, blazen lucht in een continue, circulaire stroom door hun longen. Die hebben luchtzakken aan de boven- en onderkant van hun longen, maar Farmer laat zien dat die niet onmisbaar zijn voor het genereren van een luchtstroom in één richting. …

Heeft een krokodil oren?

Ze hebben een doorzichtig ooglid, dat de ogen onder water beschermt. Ook hun oren en neus kunnen ze afsluiten. Zelfs in de keel komt geen water, door een huidplooi die de opening afsluit. Ze kunnen dus onder water hun bek openen en hun prooi grijpen, zonder dat er water in hun keel komt!

Wat moet je doen als je een krokodil tegen komt?

Wat moet je doen als je een krokodil tegenkomt?

  1. Krokodillen eten meestal dieren als runderen, zebra’s en vogels, maar ook willen ze zich wel eens aan een mens vergrijpen.
  2. Als je toch onverwachts in aanraking komt met een krokodil is het goed om rustig achteruit te lopen en geen onverwachte bewegingen maken.

Is een krokodil snel?

De nijlkrokodil en de zeekrokodil zijn de gevaarlijkste soorten en verantwoordelijk voor honderden doden per jaar in Azië en Afrika. Op de korte afstand zijn krokodillen erg snel. Veel soorten kunnen zelfs een stukje rennen. Ook de reflexen zijn zeer goed ontwikkeld om prooien te verrassen of ter verdediging.

Kunnen krokodillen horen?

Waar zijn krokodillen goed voor?

De krokodilachtigen (Crocodilia), krokodillen of pantserreptielen zijn een orde van reptielen die sterk aan het water aangepast zijn en in tropische en subtropische gebieden leven….Krokodilachtigen.

Rijk: Animalia (Dieren)
Klasse: Reptilia (Reptielen)
Superorde: Crocodylomorpha

Wat voor soort dier is een krokodil?

Reptielen
Krokodilachtigen/Klasse

De krokodilachtigen (Crocodilia), krokodillen of pantserreptielen zijn een orde van reptielen die sterk aan het water aangepast zijn en in tropische en subtropische gebieden leven. Alle soorten zijn waterbewoners die goed kunnen zwemmen, maar ook regelmatig het land betreden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven