Wat zijn de beste wijken in Rotterdam?

Wat zijn de beste wijken in Rotterdam?

De beste tips voor goede wijken….5x leuke wijken in Rotterdam

 • Oude Noorden. De leukste wijk in Rotterdam die je kunt bezoeken is het Oude Noorden.
 • Kop van Zuid. De wijk Kop van Zuid ligt aan de zuidoever van de Nieuwe Maas, waarvan de Wilheminapier het bekendste gedeelte is.
 • Katendrecht.
 • Delfshaven.
 • Kralingen.

Waar moet je als student wonen in Rotterdam?

Studeren in Rotterdam De wijken waar de meeste studenten wonen zijn Kralingen en Crooswijk. Maar eigenlijk vindt je in alle wijken van de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk veel studenten: Rubroek, Nieuw-Crooswijk, Oud-Crooswijk, Kralingen-West, Kralingen-Oost, Kralingse Bos, De Esch en Struisenburg.

Waar wil je wonen in Rotterdam?

De meest kosmopolitische plek om te wonen in Rotterdam is natuurlijk het centrum. Hier gaat het leven 7×24 uur door. Een studio of appartement met uitzicht op bijzondere architectuur, of op de Maas, is een genot. Samen met Kralingen is het centrum bij studenten, expats en jongeren dé plek om te wonen.

Welke wijk is veilig in Rotterdam?

De Agniesebuurt, Bergpolder, Delfshaven, Feyenoord, Hillegersberg Noord, Kop van Zuid, Liskwartier, Nesselande, Nieuw Crooswijk, Prinsenland en de Provenierswijk bleven allemaal – samen met nog wat andere wijken – onder de 500 registraties, en behoren daarmee ook tot de veiligere wijken van Rotterdam.

Welke wijken Rotterdam Noord?

Bijna 52.000 inwoners leven hier met elkaar op ruim vijf vierkante kilometer, verdeeld over zes wijken: Agniesebuurt, Bergpolder, Blijdorp, Liskwartier, Oude Noorden en de Provenierswijk.

Welke wijken zijn Rotterdam Oost?

De Oostzijde van Rotterdam wordt gekenmerkt door de wijken Kralingen, Prinsenland. s-‘Gravenland, Ommoord/Zevenkamp en de Prins Alexanderpolder.

Waar wonen studenten?

Amsterdam (met 28 duizend studentenhuishoudens), Groningen (25 duizend), Utrecht (23 duizend), Rotterdam (15 duizend), Nijmegen (14 duizend), en Delft (10 duizend) waren samen goed voor de helft van alle studentenhuishoudens in Nederland.

Hoe Kamer vinden in Rotterdam?

Houd daarnaast de volgende websites en Facebook pagina’s in de gaten om een kamer, studio of appartement te vinden:

 1. Kamernet.nl.
 2. Rotterdam Apartments.
 3. Nestpick.com.
 4. HousingAnywhere.com.
 5. OurDomain Rotterdam Blaak (Stadsdriehoek, voor studenten en starters)
 6. WEST507 by THE FIZZ (Delfshaven, voor starters)

Is Rotterdam leuk om te wonen?

Wonen in Rotterdam is hot. Volgens de woorden van Tom Hall, hoofdredacteur van Lonely Planet: ‘Rotterdam barst van de moderne, postmoderne en hedendaagse gebouwen en heeft bezoekers van de stad een sfeervol uitgaansleven, de beste restaurants en veel kunst te bieden.

Welke wijken vermijden Rotterdam?

Er staan bovendien ook nog zes andere Rotterdamse buurten op de lijst met twintig armste buurten in Nederland. Crooswijk staat met twijfelachtig eer op nummer 1. Naast Crooswijk staan ook Tussendijken, Bospolder, Oude Noorden, Rubroek en het Oude Westen op de lijst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven