Wat zijn de gevolgen van de ontdekking van Amerika?

Wat zijn de gevolgen van de ontdekking van Amerika?

Gevolgen van de ontdekking van Amerika Er waren nieuwe wapens nodig, nieuwe koloniën en handelsposten en een nieuwe organisatie om de verre reizen goed te laten verlopen. Deze vernieuwingen waren een groot contrast met de situatie in de middeleeuwen. Dit leverde de Europeanen veel nieuwe producten op.

Hoe veranderde de Europese maatschappij door de ontdekking van Amerika?

Hun tegenstanders waren de Indiaanse volkeren zoals de Azteken. Spanje versloeg deze volken gemakkelijk omdat ze goede ruiters waren en ijzeren zwaarden hadden terwijl de indianen met hout vochten. Door de ontdekking van Amerika werd ook de Europese economie veranderd door de grote toestroom van goud en zilver.

Welke drie gevolgen hadden de ontdekkingsreizen voor de bewoners van Amerika?

De Indianen werden bijna allemaal uitgeroeid. Daardoor hadden de Spanjaarden nieuwe slaven nodig en zo begon de handel in zwarte slaven. Deze werden opgepakt in Afrikaanse dorpen en per schip over de Atlantische Oceaan vervoerd. In de Nieuwe wereld moesten ze werken in mijnen en op plantages.

Wat zijn de gevolgen van de ontdekkingsreizen?

Miljoenen sterven door ziektes en geweld. Door de onderlinge contacten bracht men nieuwe ziekten op elkaar over. Vooral Indianen werden getroffen door malaria, gele koorts, waterpokken en mazelen waardoor miljoenen stierven. Ook veel Afrikanen kwamen tijdens het slaventransport om.

Wat heeft de ontdekking van Amerika veranderd voor de mensen die daar woonden?

De Europese ontdekking van Amerika in 1492 was van groot belang voor de landbouw en geneeskunde in Europa. Diverse planten hebben hun oorsprong in Amerika, zoals tomaten, aardappels, tabak, mais en katoen.

Wat ontdekte Christoffel Columbus?

Hij maakte naam door zijn ‘ontdekking’ van Amerika onder Spaanse vlag in 1492. Columbus dacht na het oversteken van de Atlantische Oceaan Indië bereikt te hebben, maar was in werkelijkheid gestuit op een Nieuwe Wereld.

Hoe veranderde Spanje de maatschappij in Amerika?

Inca’s – Zuid-Amerika groot indiaans rijk. Hoe veranderde Spanje de Amerikaanse samenleving? Ze lieten de Indianen in land- en mijnbouw werken de Indianen verdienden niks aan hun arbeid. Indianen werden slecht behandeld en kregen last van ziektes vanuit Europa.

Hoe noemde Columbus de bewoners van dat land?

Op 12 oktober 1492 komt er voor het eerst land in zicht. Omdat Columbus denkt in Indië te zijn, noemt hij de inwoners indianen.

Wat zijn de oorzaken van ontdekkingsreizen?

Zo zijn er meerdere redenen voor de ontdekkingsreizen in de tijd van hervormers en ontdekkers(1500-1600), die we onder andere op kunnen delen in: Economische redenen, om handel te drijven of rijk te worden. Religieuze redenen, om het geloof te verspreiden. Politieke redenen, om land te veroveren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven