Wat zijn de kosten van een Nachtbeugel?

Wat zijn de kosten van een Nachtbeugel?

Na het verwijderen van de beugel moet je nog een paar keer terugkomen om zeker te zijn dat de tanden netjes recht blijven staan. Deze nacontroles kosten circa € 41,- per keer. Soms is nog een nachtbeugel nodig; deze kost ongeveer tussen de € 60,- en € 100,-, afhankelijk van het type nachtbeugel.

Hoeveel kost een Plaatbeugel?

Beugels (Orthodontie)

Code Beschrijving Prijs in euro’s
F411A* Plaatsen beugel categorie 1 (bijv. Tonghek of Plaat) 118,25
F421A* Plaatsen beugel categorie 2 (bijv. Headgear of Tpa) 123,68
F431A* Plaatsen beugel categorie 3 (bijv. Activator) 142,63
F441A* Plaatsen beugel categorie 4 (bijv. Hyrax) 151,95

Hoeveel kost een transparante beugel?

De kosten voor een behandeling met een beugel van Invisalign bedragen gemiddeld tussen de 2895 en 3985 euro. De exacte prijs van de Invisalign beugel hangt af van de duur van de behandeling en de complexiteit van de behandeling.

Wat kost orthodontist per jaar?

Een beugel kost ongeveer € 2000 tot € 2500 verspreid over 2 à 3 jaar. Het jaar waarin de beugel wordt geplaatst is de klapper, want in het eerste jaar zijn de kosten het hoogst. Ga voor het gemak maar uit van € 1500 aan kosten in het eerste jaar. Voor een paar tientjes extra in de maand kun je je hiervoor verzekeren.

Wat kost een slotjesbeugel?

Dit is sterk afhankelijk van het type beugel dat nodig (of gewenst) is en hoe lang de behandeling duurt. Gemiddeld kun je rekenen op een kostenplaatje tussen de 2000 en 3000 euro totaal voor de onder- en bovenkaak (volledige behandeling). De orthodontist brengt de kosten gelukkig gespreid in rekening.

Wat kost een spalkje achter je tanden?

Reparaties aan spalkjes achter uw tanden worden gedeclareerd als herstel of vervanging van retentieapparatuur. Het opnieuw vastzetten van een los spalkje kost ongeveer € 45. Het laten maken van een nieuw spalkje kost ongeveer € 90. Het verwijderen van een spalkje per tand kost ongeveer € 6 (tarieven 2021).

Hoeveel kost blokjes voor tanden?

Wanneer we dan kijken naar de vaste apparatuur, hoort bij de gewone metalen blokjesbeugel een prijskaartje van tussen de 1400 en 1900 euro. Wanneer gekozen wordt voor een blokjesbeugel met doorzichtige witte keramische blokjes, moet je rekenen op een extra tussen de 300 en 600 euro.

Wat is de beste onzichtbare beugel?

Met de onzichtbare beugel van Comfortho kun je binnen 6 tot 9 maanden snel rechte tanden krijgen. Topervaring met gehad met Comfortho. Het is net alsof je rechte tanden zonder beugel kunt krijgen met de Invisalign aligners. Tanden rechtzetten zonder blokjes!

Hoeveel kost een beugel in België?

Wat kost een beugel en de orthodontische behandelingen met vaste apparatuur. Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer 18 maanden en kost ±2500 euro. Uiteraard wordt hiervan een deel door uw ziekenfonds of verzekering terugbetaald. De vooronderzoeken en radiografiën zijn niet inbegrepen.

Wat kost een beugel kind gemiddeld?

De kosten van een beugel en de bijhorende orthodontische behandeling kunnen verschillen afhankelijk van de lengte van de behandeling en het type beugel dat nodig is. Een ruwe schatting is tussen de 2.000 en 3.000 euro per kind voor de boven- en onderkaak. Deze kosten worden gespreid in rekening gebracht.

Wat kost een bitje bij de tandarts?

Het bitje wordt ook wel een splint genoemd. Hoewel een mouthguard van de tandarts meestal een goede fit heeft, kan het ongeveer 3 weken duren voordat het klaar is en variëren de kosten tussen de €250 en €350.

Wat kost een spalkje plaatsen?

Een reparatie kost tussen de € 70,- en € 140,-. Voor het volledig vervangen van je kapotte spalk, inclusief het maken van een nieuw model ben je € 200,- kwijt. Het tarief dat is vastgesteld door de Nederlandse ZorgAutoriteit (NZA) voor de vervanging van een spalk is € 136,72.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven