Wat zijn de kosten voor bewindvoering?

Wat zijn de kosten voor bewindvoering?

De kosten voor bewindvoering variëren; Gemiddeld bedragen deze kosten tussen de zeshonderd en twaalfhonderd euro per jaar. De kantonrechter stelt de beloning voor de bewindvoerder vast op basis van de wettelijke regeling. De bewindvoerder vraagt aan de kantonrechter de hoogte van zijn honorarium voor het bewind vast te stellen.

Wat is de taak van een bewindvoerder?

De taak van een bewindvoerder kan ook ruimer zijn dan enkel het beheer van gelden en goederen. Hij kan de opdracht krijgen om het algemeen welzijn van de te beschermen persoon te bewaken. Hij kan bijvoorbeeld voorstellen om hem te laten opnemen in een instelling en daarvoor toestemming vragen aan de vrederechter.

Wat is de controle op de bewindvoerder?

De bewindvoerder kan voor zijn taak een vergoeding krijgen van maximaal 3 procent van de inkomsten van de zieke. De controle op de bewindvoerder gebeurt door de vrederechter via het jaarlijks op te maken financiële verslag en de staat van de goederen.

Wat is de opdracht van de bewindvoerder?

Opdracht van de bewindvoerder. De opdracht van de bewindvoerder wordt omschreven door de vrederechter. De vrederechter kan beslissen om de bewindvoerder aan te stellen ofwel voor de persoon, ofwel voor de goederen, ofwel voor beiden.

Is bewindvoering verplicht?

Bij bewind regelt een bewindvoerder de geldzaken van iemand die dat zelf niet kan. Alleen een persoon van 18 jaar of ouder kan onder bewind staan.. U vraagt bewindvoering aan bij de kantonrechter.Deze procedure valt onder het civiel recht.Een advocaat is niet verplicht.

Waar zijn personen onder bewind terug te vinden?

Personen onder bewind zijn terug te vinden in: Het Centraal curatele – en bewindregister (het CCBR) – als de betrokkene geld verspilt of door schulden in de problemen zit. En soms als de bewindvoerder of de kantonrechter registratie nodig vindt vanwege iemands geestelijke of lichamelijke toestand.

Wat is publicatie Bewindvoering in openbare registers?

Publicatie bewindvoering in openbare registers. Het Centraal curatele – en bewindregister (het CCBR) – als de betrokkene geld verspilt of door schulden in de problemen zit. En soms als de bewindvoerder of de kantonrechter registratie nodig vindt vanwege iemands geestelijke of lichamelijke toestand.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven