Wat zijn de mogelijkheden van VLC Media Player?

Wat zijn de mogelijkheden van VLC Media Player?

Speelt alles – Bestanden, schijven, webcams, apparaten en streams. Speelt de meeste codecs zonder noodzaak voor codec packs – MPEG-2, MPEG-4, H. 264, MKV, WebM, WMV, MP3… Draait op alle platforms – Windows, Linux, Mac OS X, Unix, iOS, Android …

Is VLC gratis?

VLC is een gratis en open source cross-platform multimediaspeler en -framework dat de meeste multimediabestanden en ook dvd’s, audio-cd’s, vcd’s en verschilllende streaming-protocols afspeelt. Het speelt de meeste multimedia-bestanden en verschillende streaming-protocollen af.

Welke bestanden kan VLC Player afspelen?

De belangrijkste functie van de VLC mediaspeler is het afspelen van video- en audiobestanden. Het kan een groot aantal populaire video- en audioformaten lezen, zoals MPEG, MP4, MOV, WMV, H. 263, WAV, FLV en AVI.

Kan VLC 4K afspelen?

U kunt geen 4K-video afspelen op de VLC-mediaspeler omdat deze enorme verwerkingskracht nodig heeft. U moet dus GPU inschakelen om decodering in VLC te versnellen. Het werkt op theorie waarbij de verwerkingskracht van de grafische kaart de belasting van de processor van het systeem verlicht.

Hoe kan ik ondertiteling gelijk laten lopen VLC?

Synchronisatie ondertiteling Als dit geen uitkomst biedt, heeft VLC de mogelijkheid om de ondertiteling opnieuw te synchroniseren. Gebruik hiervoor de toetsen H en G en speel hiermee totdat de tekst weer gelijk loopt met het beeld. Gebruik de toetsen H en G om de ondertitels weer gelijk te laten lopen met het beeld.

Wat kun je doen met een mediaspeler?

Met een mediaspeler speel je muziek, foto’s en films af op je televisie. Sluit de speler met een HDMI kabel aan op je tv en speel bestanden af van een usb stick, geheugenkaartje of externe harde schijf. Of stream media vanaf een netwerkapparaat – zoals een NAS, computer of laptop – via je mediaspeler naar je televisie.

Kan VLC niet updaten?

Softwareontwikkelaar VideoLAN heeft een nieuwe versie van VLC media player voor Windows uitgebracht die een probleem met de automatische updatefunctie verhelpt. De bug werd in versie 3.0.12 geïntroduceerd en zorgt ervoor dat VLC nieuwe versies wel downloadt maar niet installeert.

Hoe installeer ik VLC?

Om VLC te installeren voer je de volgende stappen uit:

 1. Surf naar www.videolan.org.
 2. Klik op de knop Download VLC.
 3. In Edge verschijnt nu onderaan een balk, klik op Opslaan.
 4. VLC wordt nu gedownload.
 5. Om de taal Nederlands te kiezen klik je op OK.
 6. Klik op Volgende.
 7. Klik op Volgende.
 8. Klik op Volgende.

Hoe installeer ik vlc?

Hoe kan ik ondertiteling gelijk laten lopen?

Als deze ondertiteling niet helemaal gelijk loopt, zijn er verschillende manieren om dit op te lossen….Bijvoorbeeld Addic7ed.com.

 1. Selecteer de bovenste ondertitel.
 2. Kijk of deze klopt.
 3. Klopt deze niet? Herhaal dan de stappen en selecteer een andere ondertitel.

Waarom een mediaspeler?

Een mediaspeler kan gestreamde of opgeslagen media afspelen op je tv. Sommige laten ook toe om dingen vanaf je smartphone, laptop of andere toestellen naar het grote scherm te brengen. Google Chromecast hoort daarbij: losstaand in de Chromecast-dongle, of ingebouwd in andere mediaspelers die op Android draaien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven