Wat zijn de mooiste plekken in Tenerife?

Wat zijn de mooiste plekken in Tenerife?

Mooiste plekjes Tenerife

 1. Pico del Teide. Tenerife is vulkanisch.
 2. Teide Nationaal Park.
 3. Anaga gebergte.
 4. Teno Rural Park, Los Gigantes en Kloof van Masca.
 5. Stranden Tenerife.
 6. Loro Parque.
 7. Eilandhoppen – Daguitstap La Gomera.
 8. Meer excursies.

Wat is de beste kant van Tenerife?

Een vakantie in de natuur op Tenerife Dan is het noorden van het eiland de perfecte streek voor jou. In het geografische hart van het eiland ligt de prachtige Teide, met 3718 meter de hoogste berg van Spanje. Vanuit Puerto de la Cruz en La Laguna is de Teide gemakkelijk bereikbaar.

Is Tenerife mooi?

Het Canarische eiland Tenerife is een bestemming voor miljoenen toeristen per jaar. Het is namelijk ook een eiland met een dramatisch mooi landschap, de machtige Teide, hoogste berg van heel Spanje, pittoreske dorpjes waar je vrijwel geen toerist tegenkomt en strandjes waar je bijna alleen kunt zwemmen!

Wat is de rustige kant van Tenerife?

Het rustige strand – Playa de las Teresitas In het noordoosten van het eiland ligt dit strand van maar liefst twee kilometer lang. Zo’n strand van de ansichtkaart die je vanaf je vakantiebestemming naar het thuisfront stuurt. Het geelgouden zand is stiekem Sahara-zand en de palmbomen maken het helemaal af.

Wat is de hoofdstad van Tenerife?

De hoofdstad van Tenerife is het aan de oostkust gelegen Santa Cruz de Tenerife: een grote stad met een belangrijke haven voor vracht- en cruiseschepen en tevens doorvoerhaven voor o.a. de andere Canarische Eilanden.

Wat is de zonnigste kant van Tenerife?

Het zuiden van Tenerife is droog en zonnig. Binnen het bekende klimaatsysteem dat door de natuurkundige Köppen ontwikkeld is, is er in het zuidelijke deel van Tenerife sprake van een warm steppeklimaat. Dit droge klimaattype wordt aangeduid als een BWh-klimaat.

Wat is het mooiste strand van Tenerife?

#1 Playa de las Teresitas Dit is met stip het mooiste strand van Tenerife. Zodra je aankomt bij Playa de las Teresitas, heb je het gevoel dat je op een tropisch eiland ergens in de Caribische Zee terecht bent gekomen.

Waar slapen Tenerife?

De meeste mensen verblijven op Tenerife aan de zuidkant van het eiland, rondom Costa Adeje, Playa de las Américas en Los Cristianos. Logisch ook, naast dat hier ook de meeste accommodaties te vinden zijn, schijnt hier ook het vaakst de zon. Aan de noordkant van het eiland kan het vaker slecht weer zijn.

Hoe is de natuur in Tenerife?

Het bekendste stuk natuur op Tenerife is het Nationaal park El Teide rond de El Teide vulkaan. Naast de Pico del Teide is er ook nog de Pico Veijo, waarvan de krater nog indrukwekkender is. Beiden liggen, evenals de mooie rotsformaties Roques de Garcia, in de oude caldera van Las Cañadas.

Waar land je op Tenerife?

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt ongeveer 400 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara en is met bijna 900.000 mensen het eiland met de meeste inwoners van Spanje.

Wat is er te doen in Tenerife Zuid?

6x wat te doen op Tenerife

 • Bezoek het ongeëvenaarde Parque Nacional del Teide.
 • Maak een kleine roadtrip door de Anaga bergen.
 • Ga walvissen en dolfijnen spotten bij de kliffen van Los Gigantes.
 • Cultuursnuiven, smikkelen en tot rust komen in het historische Puerto de la Cruz.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven