Wat zijn de motieven voor de ontdekkingsreizen?

Wat zijn de motieven voor de ontdekkingsreizen?

Zo zijn er meerdere redenen voor de ontdekkingsreizen in de tijd van hervormers en ontdekkers(1500-1600), die we onder andere op kunnen delen in: Economische redenen, om handel te drijven of rijk te worden. Religieuze redenen, om het geloof te verspreiden. Politieke redenen, om land te veroveren.

Welk doel hadden de Portugezen met hun ontdekkingsreizen vanaf 1481?

De Portugezen richtten zich daarom op Noord-Afrika, waar de Moren die zich op het Iberisch Schiereiland hadden gevestigd vandaan waren gekomen. Ze voeren gestaag langs de kust van het Afrikaanse continent, passeerden de Kaap de Goede Hoop en voeren de Indische Oceaan op in de hoop nieuwe handelsroutes te ontdekken.

Welke drie gevolgen hadden de ontdekkingsreizen voor de Europeanen?

Door de onderlinge contacten bracht men nieuwe ziekten op elkaar over. Vooral Indianen werden getroffen door malaria, gele koorts, waterpokken en mazelen waardoor miljoenen stierven. Ook veel Afrikanen kwamen tijdens het slaventransport om. Maar ook van de Europeanen overleden er velen.

Hoe heeft Columbus Amerika ontdekt?

Al in de vroege middeleeuwen zeilen Vikingen naar Noord-Amerika. Toch worden zij niet gezien als de ontdekkers van het continent. Christoffel Columbus gaat de boeken in als de ontdekker van Amerika. 500 jaar na de Vikingen wil hij via het westen naar Azië varen en stuit hij op het nieuwe land op 12 oktober 1492.

Waarom versierden de Portugezen hun zeilen met kruisen?

Het Portugese Oorlogskruis herinnert aan de Portugese bijdrage aan de Eerste Wereldoorlog.

Wat deed Bartholomeus Diaz?

Bartolomeu Dias (ook Diaz, ca. 1450 – op zee nabij Kaap de Goede Hoop, 29 mei 1500) was een Portugees zeevaarder en ontdekkingsreiziger, die in 1488 als eerste Europeaan Kaap de Goede Hoop rondde. Daarmee bereidde hij de eerste tocht naar India door Vasco da Gama voor, deze route zou later de naam Kaaproute krijgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven