Inhoudsopgave
Wat zijn de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog?
De statistieken over de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog verschillen nogal van elkaar. Zo worden er aantallen van rond de 50 miljoen genoemd, maar ook van boven de 70 miljoen. [1] De gegevens hier zijn afkomstig van een primaire bron , indien aanwezig.
Hoe vielen de dodelijke slachtoffers per oorlog?
Een oorlog is altijd verschrikkelijk, maar het dodenaantal per oorlog loopt uiteen. Zo vielen er tijdens de Tweede Wereldoorlog 60 tot 72 miljoen doden, een absurd aantal. Een lijst met de 7 gruwelijkste oorlogen, met WO II bovenaan de lijst. 1. Tweede Wereldoorlog, 1939 -1945. Tussen 1939 en 1945 vielen 60 tot 72 miljoen dodelijke slachtoffers.
Hoeveel soldaten sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog?
Ruim 22 miljoen soldaten sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog – en dat is een conservatieve schatting. Deze oorlog eiste meer slachtoffers dan welke oorlog dan ook, maar het exacte aantal is niet bekend. Zo kwamen er bij de talrijke bloedbaden van de oorlog veel soldaten om die niet officieel geregistreerd waren. Sovjet-Unie verloor de meeste
Welke landen kennen de militaire dienstplicht?
Acht landen binnen de Europese Unie kennen de militaire dienstplicht, te weten: Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Litouwen, Oostenrijk en Zweden. Ook andere landen zoals Duitsland, Frankrijk en Polen overwegen herinvoering van de dienstplicht.
Wanneer werd de militaire dienstplicht ingevoerd?
In Nederland werd de militaire dienstplicht, toentertijd ” conscriptie ” genaamd, in 1810 ingevoerd na inlijving van het Koninkrijk Holland in het Franse Keizerrijk. Iedere man van 20 jaar of ouder moest zich inschrijven. Door middel van loting werd bepaald wie dienst moest nemen (de loteling) in het Franse leger.
Wat is de vrijstelling van militaire dienstplicht in de middeleeuwen?
De vrijstelling van militaire dienstplicht voor zij die een geestelijk ambt bekleden of daarvoor worden opgeleid gaat terug op Thomas van Aquino, die ook strijd op zon- en (christelijke) feestdagen niet toelaatbaar achtte. Het verwijst naar de middeleeuwse verdeling van de samenleving: oratores, bellatores laboratores (bidders, strijders en werkers