Welke Nederlander vond als eerste een route naar Azie?

Welke Nederlander vond als eerste een route naar Azië?

De Nederlanders probeerden toen maar zelf een route naar Indië te vinden. Bij de eerste pogingen probeerde men een Noordoostelijke Doorvaart te vinden naar Azië. Het meest bekend zijn de reizen van Willem Barentsz, die in 1594, 1595 en 1596-1597 drie reizen maakte, waarvan de laatste het bekendste is.

Wie probeerde Azië via het Westen te bereiken?

Zoals meer wetenschappers en zeevaarders is Columbus ervan overtuigd dat de aarde rond is. Volgens hem is het daarom ook mogelijk Azië via het westen te bereiken. In 1484 dient hij een verzoek in bij de Portugese koning Johan II om steun voor een expeditie naar het westen.

Welke economische gevolgen de ontdekkingsreizen hadden voor gebieden in Azië en Amerika?

De Spanjaarden stuurden nieuwe expedities naar het pas ontdekte werelddeel. Hierdoor werd hun koloniale rijk steeds groter. De Indianen werden bijna allemaal uitgeroeid. Daardoor hadden de Spanjaarden nieuwe slaven nodig en zo begon de handel in zwarte slaven.

Waarom probeerden de Hollanders eerst een route om de Noord?

De Nederlanders proberen twee routes uit: om de Noord, ofwel noordelijk om Azië heen en om de Zuid, om Afrika heen. Aanvankelijk meende men dat er een betere (korter, gezonder en minder vijandelijke schepen) weg naar Indië moest zijn dan de door de Portugezen gebruikte zuidelijke route.

Wat wilde Columbus bereiken met zijn tocht?

Hij maakte naam door zijn ‘ontdekking’ van Amerika onder Spaanse vlag in 1492. Columbus dacht na het oversteken van de Atlantische Oceaan Indië bereikt te hebben, maar was in werkelijkheid gestuit op een Nieuwe Wereld.

Waarom gingen de Portugezen en Spanjaarden op zoek naar nieuwe waterwegen om naar Indië te varen?

Ze voeren gestaag langs de kust van het Afrikaanse continent, passeerden de Kaap de Goede Hoop en voeren de Indische Oceaan op in de hoop nieuwe handelsroutes te ontdekken.

Welke route nam de VOC?

VOC-schepen varen meestal eerst in Zuidwestelijke richting langs de Kaapverdische Eilanden naar het Zuiden, richting de Evenaar. Het is een route vol gevaren. Zo is er een grote kans om ziek te worden. Vooral scheurbuik komt veel voor, een ziekte veroorzaakt door een gebrek aan vers voedsel en vitamine C.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven