Wat zijn de taken van een conducteur?

Wat zijn de taken van een conducteur?

De conducteur is in het openbaar vervoer de verantwoordelijke voor het veilige verloop van een reis, het aanspreekpunt over route-informatie en de controleur van vervoersbewijzen.

Wat zijn de taken van een hoofdconducteur?

De Hoofdconducteur is verantwoordelijk voor het op tijd vertrekken van de trein en een veilig verloop van de reis. De Hoofdconducteur behoort de veiligheid, rust en regelmatig in de trein veilig te stellen. Dit doet hij door reizigers te controleren op het bezit van een geldig vervoersbewijs.

Wat is een treinconducteur?

Een conducteur of conductrice (vrouw) is een functionaris op de trein bij personenvervoerders op het spoor en in de tram, vroeger ook in de bus. In België gebruikt de NMBS de benaming treinbegeleider. Bij een trein zonder conducteur spreekt men van eenmansbediening.

Wat voor opleiding heb je nodig voor conducteur?

Er is geen specifieke opleiding benodigd voor het beroep van conducteur, hoewel minimaal een mbo-opleiding aangeraden is.

Wat zijn de taken van een treinmachinist?

Een machinist of treinbestuurder is iemand die een trein bestuurt. Hij is verantwoordelijk voor het veilig, comfortabel en op tijd vervoeren van passagiers en goederen over de rails.

Wat krijg je betaald als conducteur?

Minimum en maximum salaris voor Conducteurs – van € 1.490,59 tot € 3.351,70 per maand – 2021. Conducteurs controleren kaartjes, geven ze af en zorgen voor veiligheid en comfort aan boord van treinen, trams en bussen en andere vormen van openbaar vervoer.

Wat moet je doen om conducteur te worden?

Als je het Chef Trein examen en het Vaardigheden examen hebt gehaald ben je bevoegd conducteur. Heb je nog geen mbo opleiding afgerond? Samen met de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort biedt NS de opleiding ‘Handhaver Toezicht en Veiligheid – Conducteur’ aan.

Is conducteur BOA?

De hoofdconducteur (HC) heeft als taak om de trein veilig te laten vertrekken, reizigers te informeren en vervoersbewijzen te controleren. De HC moet ook de orde handhaven en zorgen voor rust en veiligheid in de trein. Ook daarom is de HC op dit moment ook een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Welk instrument gebruikte de conducteur vroeger?

Vroeger hadden we fluiten gemaakt van koehoorn, maar die worden helaas niet meer gemaakt. Tegenwoordig hebben we een scheidsrechtersfluit, the Acme Thunderer 560 uit me hoofd.

Wat verdien je als conducteur?

Wat verdient een treinmachinist NS?

Hoeveel verdient een Machinist (m/v) bij NS in Nederland? Gemiddelde maandelijks-salaris voor Machinist (m/v) bij NS in Nederland is ongeveer € 3.750, wat 59% boven het nationale gemiddelde ligt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven