Wat zijn de taken van een salarisadministrateur?

Wat zijn de taken van een salarisadministrateur?

Salarisadministratie is kortweg het proces van het betalen van je werknemers en het inhouden van het juiste bedrag aan loonheffingen. Bepalen hoeveel loonheffingen er afgedragen moeten worden aan de belastingdienst. Er voor zorgen dat iedereen op tijd een loonstrookje ontvangen.

Hoe ziet een salarisadministratie eruit?

Een goede salarisadministratie bestaat uit een loonadministratie en een personeelsadministratie. De loonadministratie bestaat voornamelijk uit allerlei formulieren en berekeningen. Hiermee kun je bijvoorbeeld afdrachten van de loonheffingen en sociale premies aan de belastingdienst doen.

Hoe doe je salarisadministratie?

In een loonadministratie houd je alle financiële en fiscale gegevens over jouw medewerkers. Denk aan het salaris, declaraties, vergoedingen en inhoudingen en alles wat verder nodig is om periodiek (maandelijks, vier-wekelijks of wekelijks) een juiste loonstrook te produceren.

Waarom loonadministratie?

Waarom moet je loonadministratie bijhouden? Het bijhouden van loonadministratie doe je voor jezelf, je medewerkers en de Belastingdienst. Ten eerste geeft het jou als bedrijf inzicht in wat er aan loonkosten uit gaat. Tot slot doe je het voor de fiscus.

Wat verdien je als administrateur?

Hoeveel verdient een administrateur gemiddeld in Nederland? Een administrateur in Nederland verdient gemiddeld € 3.095 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.635 (laagste) tot € 3.560 (hoogste).

Wat verdient een salarisadministrateur in 2020?

Het gemiddelde salaris van een salarisadministrateur is in 2020 circa 2,5 % gestegen t.o.v. 2019. In 2020 verdiende een salarisadminsitrateur € 3.345,- bruto per maand. Met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar.

Wat valt onder de loonadministratie?

Wat is een loonadministratie? De loonadministratie is onderdeel van de personeelsadministratie en bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen, die van belang zijn om het loon en verschuldigde bedragen te berekenen. Denk dan aan formulieren als de loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave.

Welke gegevens nodig voor loonadministratie?

De volgende gegevens zijn daarom belangrijk: Gegevens nieuwe werknemer zoals NAW-gegevens, BurgerServiceNummer (sofi-nummer), geboortedatum, burgerlijke staat etc. Kopie geldig identiteitsbewijs; identiteitsbewijs dient geldig te zijn op moment van indiensttreding. Dit mag geen rijbewijs zijn.

Wat kost uitbesteden salarisadministratie?

Wat zijn de kosten van uitbesteden? Administratiekantoren bieden hun diensten aan tegen heel betaalbare tarieven. In de meeste gevallen betaal je een vast tarief per werknemer of loonstrook. De bedragen variëren van 5 tot 12,50 euro per maand.

Is salarisadministratie moeilijk?

Salarisadministratie is een vervelend werk. Zeker als je ondernemer bent, wil je je eigenlijk niet bezig houden met deze praktijken. Het is daarom een goed idee om salarisadministratie uit te besteden aan een ander bedrijf.

Wat is het salaris van een salarisadministrateur?

Dan ben je junior salarisadministrateur en verdien je tussen de € 2

Wat verdien je als boekhouder?

Het salaris van een boekhouder die in loondienst voor een bedrijf werkt, bedraagt gemiddeld zo’n 3250 euro bruto per maand. Een pas afgestudeerde boekhouder zonder ervaring ontvangt een maandelijks loon van ca. 2500 euro bruto.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven