Wat zijn de toepassingen van een laser?

Wat zijn de toepassingen van een laser?

Lasers worden zowel toegepast voor oppervlakkige (hoornvlies) als diepere (lens, netvlies, vaatvlies) behandelingen. Voor de behandeling van verziendheid kan lasek of lasik toegepast worden, hierbij wordt de bolling van het oog afgezwakt door cellen van het hoornvlies te verdampen.

Is laserstraal gevaarlijk?

Een laser kan tijdelijk of blijvend letsel aan uw oog veroorzaken. Als u door een laser in de ogen bent geraakt dan heeft u tijdelijk of blijvend verlies van gezichtsvermogen. Een laser met een vermogen boven 300mW kan brand veroorzaken, vooral wanneer een vergrootglas de laserbundel verder concentreert.

Wat is Fotothermolyse?

Selectieve fotothermolyse, huh wat? Ja, het principe van laserbehandeling berust op ‘selectieve fotothermolyse’. De laserstraling, ook wel laserlicht genoemd, wordt in een fractie van een milliseconde geabsorbeerd door de rode kleurstof in bloedcellen en de bruine kleurstof pigmentcellen en omgezet in warmte.

Wat is een golflengte laser?

Zichtbaar licht bestrijkt het golflengtegebied van 400 tot 700 nanometer (nm). Het licht van een laser is meestal monochromatisch, met een bandbreedte van minder dan een nanometer, soms zelfs minder dan een femtometer.

Wat doet een laserstraal?

Het woord laser is de afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation oftewel lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling. Een laserapparaat geeft lichtbundels af op een bepaalde golflengte. Deze lichtbundels worden in de huid omgezet in energie en warmte.

Waarom mag je niet in een laser kijken?

Als je in een laserpen kijkt kan het oog ernstige schade oplopen. Lasers met een vermogen boven 300 milliwatt kunnen brand veroorzaken. Binnen enkele seconden kun je van de sterke lichtbundel een gaatje in je netvlies krijgen waardoor je geheel of gedeeltelijk blind wordt.

Is een laserpen legaal?

In Nederland is het verboden om laserpennen die sterker dan 5 milliwatt zijn aan consumenten te verkopen. Toch bleken wij probleemloos pennen van 100 milliwatt en zelfs 200 milliwatt in Nederlandse webshops te kunnen aanschaffen.

Welke lasers zijn legaal in Nederland?

Alle lasers t/m Class 3B zijn toegestaan in Nederland. Het is echter verboden om te handelen in lasers van Class 3A of hogere vermogens. Lasers van Class 3B zijn uitsluitend voor personen van 18 jaar en ouder. Verder is het niet toegestaan om lasers van Class 3B in het openbaar te gebruiken.

Wat is selectieve Fotothermolyse?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven