Wat zijn de verschillen in zonnepanelen?
Het verschil zit in de afwerking van het kristal silicium. Bij een polykristallijn zonnepaneel wordt deze grondstof niet bewerkt na het stollingsproces en bij een monokristallijn zonnepaneel wel. De kristallen worden dan nog allemaal in dezelfde richting gelegd. Hierdoor genereert deze zonnepaneel meer energie.
Wat is Backsheet?
De backsheet is namelijk letterlijk de eerste ‘verdedigingslaag’ en beschermt de zonnecellen tegen uv-straling, vocht, wind, stof, zand en verschillende mechanische invloeden. Een goede backsheet bestaat uit één laag van hoogwaardige materiaal.
Welke omvormer is het beste?
SMA. De beste omvormers zijn van SMA volgens de meeste mensen en bedrijven die zonnepanelen monteren. Ze zijn betrouwbaar, makkelijk te installeren en te gebruiken en ze hebben een lange garantie.
Wat is het nut van zonnepanelen?
Waarom zonnepanelen? Zonnepanelen op je dak is daarom een slimme keuze. Met deze 100% groene energiebron, produceer je je eigen duurzame energie en draag je bij aan een duurzame wereld. De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht; zonnepanelen zetten dit licht om naar elektriciteit.
Waarom is een zonnepaneel blauw?
De blauwe kleur van een polykristallijn zonnepaneel is een neveneffect van zowel de manier waarop de siliciumkristallen licht reflecteren, als van de antireflectiecoating waarmee de panelen zijn behandeld.
Wat zijn blauwe zonnepanelen?
Blauwe zonnepanelen (polykristallijne zonnepanelen) De individuele blauwe zonnecellen zijn vaak wat onregelmatig van vorm en kleur, maar zijn van de drie verschillende soorten zonnepanelen vaak wel de voordeligste variant. Blauwe zonnepanelen hebben een iets lagere opbrengst per vierkante meter dakoppervlak.
Waar komen Suntech zonnepanelen vandaan?
Suntech is al bijna 20 actief in de zonnepanelen branche en is ondertussen uitgegroeid naar een wereldwijde producent. Het verkoopt producten in 80 verschillende landen en doet dit vanuit China.
Wat voor omvormer heb ik nodig?
Voor een maximaal rendement kies je best een omvormer welke tussen 90% en 110% van de installatie aankan. Concreet betekent dit dat bij een zonnepanelen installatie van 3 kWp je een omvormer nodig hebt met een vermogen tussen de 2,7 kWp en 3,3 kWp.