Wat zijn Google Ads campagnes?

Wat zijn Google Ads campagnes?

Google Ads, voorheen Google Adwords, is een advertentieprogramma van Google. Google Ads biedt jou de mogelijkheid om op zoektermen te adverteren. De advertenties worden in Google bij de zoekresultaten getoond. Met Adwords kun je in het zoeknetwerk en in het displaynetwerk adverteren.

Waarom adverteren op Google?

Met Google AdWords (het advertentieplatform van Google) kun je advertenties maken die doorverwijzen naar je website. Wanneer iemand zoekt op dat specifieke zoekwoord, verschijnt jouw advertentie boven de organische resultaten. Zo kun je heel gericht geïnteresseerden in jouw bedrijf en diensten/producten bereiken.

Hoe werkt Google Adwords?

Bij Google AdWords betaal je per keer dat er op je advertentie wordt geklikt. Hoe populairder een zoekterm én hoe minder relevant hij is voor jouw bedrijf, hoe hoger de prijs per klik (Cost Per Click) zal zijn. Soms is een synoniem van het door jou gekozen woord net zo efficiënt, maar een stuk goedkoper.

Hoe maak ik google ads?

Instructies

  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer de doelen voor uw campagne. Als geen van de doelen aansluit bij uw wensen, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.

Hoe maak ik Google Ads?

Hoe maak je een Google Ad?

Voor een Google Ads-account heeft u een e-mailadres en een bedrijfswebsite nodig. Maar ook als u geen website heeft, kunt u op Google adverteren met slimme campagnes, de standaardoptie van Google Ads voor nieuwe adverteerders. U kunt al binnen 15 minuten uw eerste advertentie maken.

Waar zie je Google Ads?

Uw tekst-, beeld- en videoadvertenties kunnen worden weergegeven in het Google Display Netwerk. Het Display Netwerk is een verzameling websites, waaronder specifieke Google-websites zoals Google Finance, Gmail, Blogger en YouTube, waarop advertenties worden weergegeven.

Hoe maak ik een effectieve tekstadvertentie?

8 tips voor succesvolle tekstadvertenties op Google

  1. Tip 1: Benadruk wat jou uniek maakt.
  2. Tip 2: Vermeld prijzen, promoties en exclusieve aanbiedingen.
  3. Tip 3: Bied potentiële klanten de mogelijkheid om actie te ondernemen.
  4. Tip 4: Voeg ten minste één van de zoekwoorden toe in de kop.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven