Wat zijn mechanische systemen?

Wat zijn mechanische systemen?

Omvat meestal W-systemen en sanitaire systemen in gebouwen of complexen; kan soms ook elektriciteitssystemen en op elektriciteit gebaseerde systemen omvatten zoals beveiligingssystemen en communicatiesystemen.

Wat zijn mechanische onderdelen?

Mechanische componenten omvatten onderdelen die zijn samengesteld om mechanische functies uit te voeren, zoals lenzen en andere niet-elektronische onderdelen.

Wat is een mechanische werking?

Aandrijven = mechanisch (via machine/machinaal) in beweging brengen. Mechanisme = iets dat mechanisch functioneert (ook fig.) overschuiving = Def.: actieve maatregel om de zeereep mechanisch landwaarts te verplaatsen.

Wat is mechanisch opnemen?

zonder nadenken: iets mechanisch nadoen.

Wat is een mechanische oorzaak?

Mechanische wonden …zijn veroorzaakt door scherp of stomp geweld van buitenaf, zoals chirurgische, steek-, snij-, schaaf-, schot-, scheur- en kneuswonden.

Wat is mechanische schade?

Mechanische schade (het loslaten van bouwmaterialen) ontstaat door invloeden van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van een trap of een steiger zonder het dak te beschermen. Het betreden van een dak met verkeerd schoeisel (zoals naaldhakken) kan ook schade opleveren.

Wat zijn mechanische delen remsysteem?

Trommelremmen hebben een trommel die meedraait met het wiel, en een remcilinder die twee remvoeringen/remschoenen (de ‘blokken’) in de trommel die naar buiten tegen de trommel drukt.

Wat is mechanische aandrijving?

Bij een mechanische aandrijving is er vooral sprake van een overbrenging van een ronddraaiende beweging naar een andere draaiende beweging. Soms wordt de draaiende beweging ook omgezet naar een heen-en-weer-beweging.

Wat valt onder mechanisch letsel?

De inwerking van mechanische krachten op het hoofd kan een letsel veroorzaken. Dergelijk letsel ontstaat bijvoorbeeld bij het plotseling optrekken/afremmen bij auto-ongelukken, en bij boksen. Symptomen. De symptomen bij hersenletsels hangen af van het soort letsel.

Wat betekent mechanisch reinigen?

Bij de mechanische reiniging gaat de lamel door een set van borstels die elk een ander deel van de reiniging voor hun rekening nemen en het oppervlak volledig schoonmaken. De lamellen worden afgehaald, gereinigd en direct weer opgehangen.

Wat is mechanisch geweld?

Mechanische wonden worden veroorzaakt door scherp of stomp geweld van buitenaf. Voorbeelden zijn chirurgische-, steek-, snij-, schaaf-, schot-, scheur- en kneuswonden.

Wat is mechanische pijn?

Mechanische pijnprikkels ontstaan als er overmatige druk of impact op de pijnzenuw komt te staan. Dit ontstaat bijvoorbeeld na een klap, val, stoot en klemming. Je kunt ook spreken van drukpijn. Thermische pijnprikkels worden ontvangen door de thermische pijnreceptoren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven