Wat zijn meta en Titeltags?

Wat zijn meta en Titeltags?

Meta-tags zijn als het ware kleine aanwijzingen die je een zoekmachine geeft, die vertellen waarover jouw website pagina gaat. Je kunt dit specificeren in 3 onderdelen. De title (titel), keywords (trefwoorden) en description (omschrijving).

Wat is meta in HTML?

META tags zijn beschrijvende elementen in de HTML code van een webpagina die voor de bezoeker niet zichtbaar zijn. Een metatag kan gebruikt worden om de titel van een pagina zichtbaar te maken in de zoekresultaten, het is ook mogelijk om een pagina juist onzichtbaar te maken voor zoekmachines aan de hand van META tags.

Wat is een goede meta title?

Hoe schrijf je een goede Meta Title?

  • 50-60 tekens (gebruik deze tool om te checken hoe lang je meta title is)
  • Schrijf voor mensen, niet voor zoekmachines.
  • Zorg ervoor dat alle title tags uniek zijn (voor iedere pagina een unieke titel)
  • Zorg ervoor dat er op alle pagina’s een title tag staat.

Hoe lang mag een meta description zijn?

Antwoord: De meta omschrijving (meta description) voor pagina’s kan het beste tussen de 50–160 karakters lang zijn. De pagina titel (meta title) 50-66 karakters.

Welk effect hebben meta en Titeltags?

Meta tags zijn korte aanwijzingen voor de zoekmachine, ze vertellen waar jouw pagina over gaat. Bij de zoekresultaten in Google zie je per pagina de meta titel in het blauw (of paars als je er op geklikt hebt) en eronder in het grijs een korte omschrijving (meta description) van wat er op die pagina te vinden is.

Wat is meta data website?

Metadata is één van de onderdelen van SEO, maar niet direct een factor waarop de ranking (positie in de zoekmachines) van je website bepaald wordt. Metadata geeft aan waar een bepaalde pagina over gaat. De metadata van een pagina bestaat uit de page-titel, de meta-omschrijving en meta keyword-tags.

Wat is meta?

Meta- is in het Nederlands en in veel andere Europese talen een voorvoegsel dat betreffende het onderwerp zelf betekent: Meta (prefix), over meta als voorvoegsel zelf. Meta-analyse, het analyseren van een gebruikte analysemethode. Metataal, een taal waarmee (computer)talen kunnen worden beschreven.

Hoe schrijf je een goede meta titel?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven