Wat zijn robots wikikids?

Wat zijn robots wikikids?

Een robot is een machine die een bepaalde taak automatisch kan uitvoeren. daardoor hoeft de mens het niet te doen. Soms zijn het saaie klusjes,en soms zijn het gevaarlijke klusjes. In de zorg zijn er ook robots, dit is een zorgrobot.

Waar moet een robot aan voldoen?

Een stand-alone-robot of een robot die geïntegreerd is in een productiesysteem, moet bij levering en ingebruikname voldoen aan de geldende Machinerichtlijn (2006/42/EG). De Europese Machinerichtlijn is rechtstreeks opgenomen in de Nederlandse wetgeving, en wel in het Warenwetbesluit Machines en in het Arbobesluit.

Wat zijn robots in de zorg?

Zorgrobots zijn slimme robots die spreken en luisteren. Zorgrobots helpen bij allerlei dagelijkse activiteiten, zoals het herinneren aan een afspraak. Deze robots bieden vaak ook gezelschap en geborgenheid, net als robotdieren.

Wat is Zora zorgrobot?

Zora is een kleine humanoïde zorgrobot. Dit betekent dat de robot een menselijke vorm heeft. Zora wordt vooral ingezet tijdens bewegingsactiviteiten, bijvoorbeeld bij revalidatie.

Waar kan je een robot voor gebruiken?

Robots worden vaak gebruikt voor moeilijk of saai werk in fabrieken. Ook bij gevaarlijk werk worden robots ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het werken met radioactieve materialen, het opruimen van bommen of bij onderzoek in een vulkaan. In de gezondheidszorg en de ruimtevaart wordt ook veel gebruikgemaakt van robots.

Wat is er handig aan een robot?

veiligheidsrobots. Er zijn ook zorgrobots die helpen bij de veiligheid, bijvoorbeeld robots die een camera hebben en op afstand bestuurbaar zijn. Deze robots kunnen helpen door mensen in de gaten te houden. Dat is bijvoorbeeld handig als iemand last heeft van epilepsie.

Wat valt er onder robotica?

Robotica is de tak van de mechatronica die zich bezighoudt met theoretische implicaties en praktische toepassingen van robots in de ruimste zin van het woord.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven