Wat zijn samengestelde voedingsmiddelen?

Wat zijn samengestelde voedingsmiddelen?

bewerkte producten bestaande uit verschillende ingrediënten met toevoeging van suiker, zout, vet en met vaak wisselende samenstellingen, zoals ontbijtgranen, vegetarische alternatieven voor vlees en broodbeleg, koekjes, snacks … samengestelde producten zoals kant-en-klaarmaaltijden.

Wat heb je nodig om vlees te verkopen?

Zijn er in uw bedrijf risico’s voor de voedselveiligheid, productveiligheid, diergezondheid of dierenwelzijn? Dan moet u een erkenning, registratie of vergunning aanvragen bij de NVWA. Dit is nodig als uw bedrijf werkt met: rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong (vlees, vis, zuivel, eieren)

Wat is een samengesteld product?

Een samengesteld product bestaat uit meerdere producten of onderdelen. Denk aan een camera-body en een lens. Beiden kun je los verkopen, maar ook als een kit. Zo’n kit van body en lens noemen we een samengesteld product.

Is water een voedingsstof of een voedingsmiddel?

Er zijn zes groepen voedingsstoffen: koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en water. Hiernaast bevatten bruin brood en veel groenten en fruit vezels.

Welke voedingsstoffen zijn niet goed voor je?

De vier slechte voedingsmiddelen

  • Suiker. Er bestaan geen gezonde vormen van suiker.
  • Verzadigd vet. Verzadigd vet zit in veel dierlijke producten zoals vet vlees en volle zuivelproducten.
  • Witte graanproducten. Witte graanproducten als wit brood, witte pasta en witte rijst leveren weinig voedingsvezels.

Waarom is de NVWA nodig?

De NVWA, omdat we staan voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur. Daarom is het belangrijk dat we samen staan voor die veiligheid. En als NVWA, doordat wij de naleving door bedrijven controleren en bevorderen en doordat we toezien op de dier- en plantgezondheid.

Kan ik zomaar eten verkopen?

Nee, niet zomaar. Het klinkt misschien gek, maar het verstrekken van levensmiddelen in welke vorm dan ook, zelfs gratis, aan derden, is een vorm van (zoals in de wet beschreven staat) “handelen in levensmiddelen”, en daar gelden bepaalde regels voor.

Waarom is water een voedingsstof?

Water is nodig om ons lichaam goed te laten functioneren. Het verzorgt het transport van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, helpt bij de spijsvertering, voert afvalstoffen af, controleert de temperatuur en werkt als smeermiddel voor de gewrichten en ogen.

Wat is niet goed voor je?

In de Schijf van Vijf staan voedingsmiddelen die goed zijn voor hart en bloedvaten, zoals groente, fruit, volkorenproducten, noten en vis. Neem niet te veel en niet te vaak producten buiten de Schijf van Vijf. Denk aan drop, zoute snacks, vleeswaren, witbrood, frisdrank en alcohol.

Welke soorten voedingsstoffen zijn er?

Voedingsstoffen kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, te weten: eiwitten (aminozuren), vetten, koolhydraten (zetmeel en suikers) en een groot aantal vitamines en mineralen. Andere belangrijke bestanddelen in uw voeding zijn vezels en water.

Waar controleert de NVWA op?

In dit monitoringonderzoek kijkt de NVWA of producten ziekteverwekkers, verontreinigingen of kankerverwekkende stoffen bevatten. Ook wordt gelet op voorschriften voor etikettering en traceerbaarheid. Met name de etikettering van stoffen waar mensen allergisch voor zijn, zoals gluten, pinda’s, lactose, is van belang.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven