Wat zijn Stockbeelden?

Wat zijn Stockbeelden?

Stockbeelden zijn bestaande beelden die worden vrijgegeven voor allerlei doeleinden. Tijdschriften, websites en boekenmakers kunnen die stockbeelden gratis of tegen een relatief kleine vergoeding in hun publicaties opnemen. Door stockbeeld te gebruiken is het niet nodig om een fotograaf in te schakelen.

Wat zijn stock foto’s?

Standaardfoto’s en illustraties door andere gemaakt en vrij beschikbaar op internet.

Wat is een Stockbureau?

Stockbureau. De kracht van een stockbureau zit ‘m in het feit dat ze voor meerdere fotografen de foto’s en de licenties beheren. Op deze wijze valt er via een enkele aanbieder (het stockbureau) veel meer te kiezen dan via een individuele fotograaf. Die verzameling foto’s wordt ook wel een beeldbank genoemd.

Wat levert een stockfoto op?

Wat kun je er mee verdienen? Hoeveel je verdient aan de verkoop van je stockfoto’s verschilt per stocksite. Gemiddeld betalen de grote stocksites €0,30 cent per verkochte foto. Hoe meer beelden er van je gedownload worden, des te hoger het bedrag per foto vaak wordt.

Wat is Stockmateriaal?

Stock video of stock footage zijn videoclips die je tegen betaling kunt gebruiken voor je project. Je koopt dan de rechten voor het gebruik van de videoclip. De clips hebben doorgaans een lengte van maximaal 30 seconden. Het gaat hierbij vaak om kwalitatief hoogstaande clips die een vrij neutraal beeld geven.

Hoe verkoop ik mijn foto’s?

Er zijn een eindeloos aantal sites beschikbaar waarmee je jouw foto’s online kunt verkopen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om inkomsten te genereren met je afbeeldingen….Beste plekken om je foto’s online te verkopen:

 1. Je eigen website.
 2. Shutterstock.
 3. 500px.
 4. iStock.
 5. Alamy.
 6. Adobe Stock.
 7. Stocksy.
 8. 123RF.

Hoe werkt stockfoto?

Het verkopen van foto’s heet stockfotografie (stock photography) en werkt heel eenvoudig. Als fotograaf bied jij jouw foto’s aan op een website van een stockagent (stocksite genoemd). Deze agent plaatst vervolgens jouw foto’s in zijn database welke toegankelijk is voor de klanten van de agent.

Hoe kan je het best je foto’s verkopen?

Er zijn een eindeloos aantal sites beschikbaar waarmee je jouw foto’s online kunt verkopen….Beste plekken om je foto’s online te verkopen:

 1. Je eigen website.
 2. Shutterstock.
 3. 500px.
 4. iStock.
 5. Alamy.
 6. Adobe Stock.
 7. Stocksy.
 8. 123RF.

Hoe verdien je geld met fotografie?

Geld verdienen met je foto’s en fotografie

 1. Meld je aan als stockfoto fotograaf. Wist je dat er heel veel fotografen zijn die leven van stockfotografie?
 2. Eigen foto’s online verkopen.
 3. Organiseer een expositie.
 4. Verkoop je foto’s aan merken of bedrijven.
 5. Doe mee aan fotowedstrijden.

Wat is rechtenvrij?

Rechtenvrije afbeeldingen zijn over het algemeen beelden waarvoor een eenmalige vergoeding wordt betaald voor het gebruik ervan; het werkwoord is “gebruiken”. Rechtenvrij houdt in dat de afbeeldingen vrij zijn van het betalen van royalty’s op het gebruik van het beeldmateriaal.

Wat zijn rechtenvrije fotos?

Foto’s die je mag gebruiken zonder dat je rechten aantast, zijn rechtenvrije foto’s. De term rechtenvrij heeft voor veel mensen een andere betekenis. Als foto’s bewerkt mogen worden en er geen naamsvermelding voor nodig is. Als een bedrijf of persoon een vast tarief voor de foto betaald heeft.

Hoe kun je geld verdienen met fotograferen?

Geld verdienen met stock foto websites Er zijn heel wat stockfoto websites online te vinden. Die bieden het gebruik van een foto aan voor een schapelijk prijs. De koper kan de foto dan gelimiteerd gebruiken, de fotograaf verdient er een eerlijke prijs voor, en de stock-website zorgt voor een mooi aanbod aan beelden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven