Wat zijn werkzaamheden van een verkoopmedewerker?

Wat zijn werkzaamheden van een verkoopmedewerker?

Als verkoopmedewerker ben je veelal face-to-face in contact met de klant. Voor jouw organisatie ben je naar de klant dus het gezicht bij het product of de dienst. Doorgaans staan daarbij verkopen en het adviseren van klanten centraal. Meestal werk je in winkels, maar ook op evenementen, markten en beurzen.

Wat zijn Winkelwerkzaamheden?

Men helpt bij de verkoop van een product of dienst. In een winkel gaat het vaak om directe verkoop. Andere taken kunnen zijn: het lossen en uitpakken van goederen, het inrichten van een etalage, het adviseren van klanten en de werking van producten uitleggen, het bijhouden van de administratie (bijv.

Wat moet je weten als je in een winkel werkt?

Met de onderstaande 8 tips zul je zien dat je meer verkoopt!

 • Wees vriendelijk en beleefd.
 • Dring jezelf niet op.
 • Kijk de klant niet op de vingers.
 • Wees eerlijk.
 • Weet wat je verkoopt.
 • Geef advies bij aankoop.
 • Maak van een ontevreden klant een tevreden klant.
 • Vaste klanten.

Wat is een gespecialiseerd verkoopmedewerker?

Een verkoopmedewerker houdt zich bezig met het bedienen van klanten en het verzorgen van de toegewezen artikelgroepen zoals brood, vlees en vleeswaren of groenten en fruit. Je werkt zelfstandig op jouw afdeling in de supermarkt. Om deze opleiding te beginnen heb je minimaal een VMBO werk- en denkniveau nodig.

Wat doet winkelbediende?

bediende in een winkel. iemand die voor zijn of haar beroep bediende is in een winkel, vooral belast met de verkoop en met vakken vullen.

Wat zijn de taken van een filiaalmanager?

Als shopmanager of filiaalmanager draag jij de verantwoordelijkheid voor een winkel of filiaal van een keten. Het algemene beheer van de zaak ligt in jouw handen: jij houdt alles draaiende – zowel commercieel als operationeel. Voor klanten en personeel ben jij het aanspreekpunt.

Wat doe je als je in een kledingwinkel werkt?

Verkoopmedewerker: takenpakket

 1. vragen van klanten beantwoorden.
 2. advies geven.
 3. werking uitleggen van producten.
 4. producten afrekenen.
 5. aankopen inpakken.
 6. winkel netjes houden.
 7. goederen uitpakken.

Waarom verkoper worden?

Een topverkoper streeft naar een langetermijnrelatie met een klant. Hij moet zich daarom verantwoordelijk voelen voor het resultaat van de investering die zijn klant doet in het product. De verkoop houdt niet op bij het afleveren van de dozen, maar de verkoper moet zich goed kunnen inleven in de situatie van de klant.

Wat moet je doen als je in een kledingwinkel werkt?

Jouw werkzaamheden in een kledingwinkel Een verkoopmedewerker helpt klanten met vragen en geeft advies. Daarbij is het belangrijk om kennis te hebben van de kledingstukken die je verkoopt en geschikte combinaties te kunnen maken. Welke trends en stijlen passen mooi bij elkaar?

Wat doet een keukenverkoper?

Zoals de naam het al zegt zijn keukenverkopers voornamelijk voor de verkoop van keukens verantwoordelijk en daarmee voor alle vragen rondom betaling of financiering.

Wat verdiend een kledingverkoopster?

Een verkoopmedewerker in Nederland verdient gemiddeld € 2.075 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.765 (laagste) tot € 2.390 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat doet een bediende?

Een bediende verricht taken die binnen het huishouden gedaan dienen te worden, zoals schoonmaken, afwassen, strijken, boodschappen doen en koken. Tevens kunnen ze de taak hebben op de kinderen van hun werkgever te passen of voor de huisdieren binnen het huis te zorgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven