Wat zijn zonnevlekken wikikids?

Wat zijn zonnevlekken wikikids?

Zonnevlekken zijn donkere vlekken op het oppervlak van de zon. Ze laten ons zien hoe actief de zon is. Hoe meer vlekken, hoe actiever de zon, hoe meer warmte er uitgestraald wordt. De zon is steeds ongeveer om de elf jaar heel actief, dus om de elf jaar zijn er veel zonnevlekken te zien.

Wat doet een zonnevlam?

Een zonnevlam is een explosie op het oppervlak van de zon, die ontstaat door het plotseling vrijkomen van de energie die wordt vastgehouden in de magnetische velden. Er ontstaat straling over het hele gebied van het elektromagnetische spectrum.

Hoe meer zonnevlekken Hoe?

Hoe meer uw huid aan zonlicht bloot heeft gestaan, hoe sneller zonnevlekken ontstaan en des te groter ze kunnen worden. Zonaanbidders lopen dus de meeste kans om ze te krijgen, maar één keer flink verbranden kan de huid al triggeren. Wat er dan gebeurt, is dat pigmentcellen gaan woekeren.

Wat is klimaatadaptatie wikikids?

Adaptatie (aanpassing) aan klimaatverandering is het proces waardoor samenlevingen de kwetsbaarheid voor klimaatverandering verminderen of waardoor zij profiteren van de kansen die een veranderend klimaat biedt. Adaptatie kan autonoom zijn of gepland.

Wat is het broeikas effect wikikids?

De zon zorgt ervoor dat we warmte krijgen: de stralen gaan door de lagen naar de aarde. De aarde kaatst sommige stralen terug de ruimte in en anderen niet om het hier warm te houden. Een deel van die warmte wordt vastgehouden door broeikasgassen, zoals koolzuurgas. Dat noemen we het “natuurlijke broeikaseffect”.

Hoe lang duurt een zonnevlam?

Zonnevlammen en plasmawolken komen vaak samen voor tijdens een actieve periode van de zon, maar lang niet elke zonnevlam gaat gepaard met een plasmawolk. Zonnevlammen duren slechts enkele minuten tot enkele uren maar ze slingeren een boel geioniseerd – geladen – materiaal de ruimte in.

Wat is de oorzaak van poollicht?

Poollicht of noorderlicht is een lichtverschijnsel dat vooral rond de polen van de aarde is waar te nemen. Het ontstaat doordat elektrisch geladen deeltjes met hoge snelheid tegen de atmosfeer botsten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven