Wat zit er in de zee bij Mallorca?

Wat zit er in de zee bij Mallorca?

Mallorca of Majorca is een eiland in het westelijke deel van de Middellandse Zee en het grootste eiland van de autonome Spaanse regio Balearen of Baleares (Spaans: Comunidad Autónoma de las Islas Baleares). De totale oppervlakte van het eiland is 3625 km2 met een lengte van ca.

Hoe warm is de zee in Mallorca?

Gemiddelde jaarlijkse watertemperatuur aan de kust in Mallorca is 20.0°C, door de seizoenen: in de winter 15.7°C, in de lente 16.5°C, in de zomer 25.0°C, in de herfst 22.7°C. Minimale watertemperatuur (14.0°C) in Mallorca het gebeurt in februari, maximum (27.8°C) in augustus.

Hoe warm is Mallorca in juli?

Gemiddeld is het maximaal 28°C in juli in Palma de Mallorca en minimaal rond de 23°C. De zeetemperatuur ligt rond de 27°C. Er valt in juli op 3 Dagen neerslag met een totaal van 4 mm en het is deze maand 28 Dagen droog in Palma de Mallorca.

Waar is het het warmst op Mallorca?

Het zuidoosten krijgt ieder jaar de meeste zonuren en worden vaak de hoogste temperaturen bereikt. In het zuidoosten ligt o.a. de populaire badplaats Cala d’Or. Overigens scheelt het vaak maar een enkele graad met de rest van het eiland. De afstand tussen Cala d’Or en El Arenal is ook maar circa 50 kilometer.

Hoe is het weer in Mallorca in maart?

Weer Mallorca maart Gemiddeld is het maximaal 15°C in maart op Mallorca en minimaal rond de 11°C. De zeetemperatuur ligt rond de 14°C. Er valt in maart op 8 Dagen neerslag met een totaal van 11 mm en het is deze maand 23 Dagen droog op Mallorca.

Hoeveel graden is het in Mallorca in december?

Klimaat Mallorca december – In december koelt het overdag af naar gemiddeld 15°C en ’s nachts is het gemiddeld 8°C. De zon schijnt 5 uur per dag en er is met 78 mm in 15 dagen ook in december neerslag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is 16°C.

Hoe warm is het in Tenerife in februari?

In de wintermaanden kan het op Tenerife soms flink regenen en zelfs fris aanvoelen. De gemiddelde temperatuur is in de maanden december, januari en februari overdag zo’n 20 graden. De eerste twee maanden van het jaar is het minder nat en schijnt vaker de zon.

Waar kun je het beste zitten op Mallorca?

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Mallorca

  • Alcúdia is al jarenlang een aantrekkelijke bestemming onder strandliefhebbers.
  • Cala d’Or en de directe omgeving staan bekend om de vele kleine baaitjes en stranden.
  • Playa de Palma is een bruisend toeristengebied dat zich uitstrekt van El Arenal tot Ca’n Pastilla.

Welk deel van Mallorca?

Houd je van authentieke Spaanse dorpjes en wandelen, dan ben je in het westen en noordwesten van Mallorca helemaal op je plek. Word je super blij van brede, lange stranden dan moet je juist weer in de baai van Alcudia zijn, in het noorden van het eiland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven