Inhoudsopgave
Wat zit er in een beeldbuis?
Details. Een kathodestraalbuis (beeldbuis) is vervaardigd uit loodhoudend kwartsglas en metalen onderdelen. De inwendige ruimte is hermetisch gesloten en hoogvacuüm gepompt. Het glas is aan de voorzijde minstens een centimeter dik, in het buisvormige deel slechts een paar millimeter.
Wat doet een Elektronenkanon?
Het bestaat uit een kathode en een aantal metalen plaatjes, die roosters genoemd worden, met een gaatje erin of drie gaatjes voor een elektronenkanon voor een kleurenbeeldbuis. De kathode wordt verhit tot ongeveer 1000 graden, waardoor er elektronen vrijkomen.
Wat is een LCD tv?
Deze leds verlichten het lcd-scherm dat er vlak voor is geplaatst. De kristallen in het lcd (liquid crystal display) creëren de daadwerkelijke beelden en kleuren van het programma of de film, maar geven zelf geen licht.
Wat kan je doen met een oude tv?
Dan hoeven ze dit niet aan te nemen (ze zijn hiertoe niet verplicht), maar als ze het wel doen, dan kan het zijn dat je hier een kleine bijdrage voor moet betalen. Als je geen behoefte hebt aan een nieuwe televisie, dan kun je het oude exemplaar naar het containerpark brengen.
Wat is de Versnelspanning?
Eerder gestelde vragen | Versnelspanning De formule E = F/q geeft het verband tussen de veldsterkte (E) en de kracht (F) die op een geladen deeltje werkt. Bij een geladen deeltje is de arbeid dus gelijk aan het verschil in elektrische energie van het deeltje op twee plaatsen.
Hoe bereken je de snelheid van een elektron?
Voor de liefhebbers de berekening:
- Een stroomsterkte van 1 Ampère is hetzelfde als 1 Coulomb per seconde.
- Een elektron heeft een lading van 1,6.10-19 Coulomb.
- 1 Coulomb = 1/1,6.10-19 = 6,25.10-18 elektronen.
- Dus 1 Ampère = 6,25.10-18 elektronen/seconde.
Hoe en wanneer is het televisietoestel ontstaan?
De uitvinder van de tv was John Logie Baird. Samen met andere ingenieurs ontwikkelde hij de eerste tv, waarop hij in 1922 patent aanvroeg. In 1926 demonstreerde hij voor het eerst de tv aan het publiek en drie jaar later, in 1929, werden de eerste beelden via een beeldbuis vertoond in het Kurhaus in Nederland.
Hoe wordt een tv serie gemaakt?
Soms begint een nieuw tv-programma met een idee van een programmamaker, maar meestal vinden mensen bij de omroep dat er een bepaald programma op de televisie moet komen. Zij laten dan een plan, een format ontwikkelen. Is het format klaar, dan wordt er een proefaflevering of pilot, gemaakt.