Welk diploma moet je hebben voor politie?

Welk diploma moet je hebben voor politie?

Om politieagent te worden heeft u minimaal middelbare school nodig en bij voorkeur een bachelor opleiding. De opleiding tot politieagent wordt gevolgd aan een politieschool, ook wel de politieacademie genoemd.

Hoe kan je een politieagent worden?

Politieagent ben je niet zomaar. Daarvoor volg je een leerwerktraject van 2 jaar. Lesperiodes op de politieacademie wissel je na nog geen jaar af met lerend werken in een politieteam. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk.

Hoe lang is de opleiding voor politie?

De betaalde opleiding duurt 12 maanden voor een inspecteur en 6 maanden voor agent.

Waar kun je de politie opleiding volgen?

De hbo-politieopleiding wordt uitsluitend gegeven op de Politieacademie in Apeldoorn. In de lesperiodes reis je op en neer naar de opleidingslocatie. Hiervoor krijg je een reiskostenvergoeding per kilometer….De vestigingen van de Politieacademie zijn in:

  • Amsterdam.
  • Rotterdam.
  • Den Haag.
  • Apeldoorn.
  • Leusden.
  • Eindhoven.
  • Drachten.

Wat heb je nodig om politieagent te worden?

Diploma-eisen Mbo-4-opleiding Allround politiemedewerker: minimaal een diploma vmbo gemengde of theoretisch leerweg (let op: bij sommige korpsen geldt als eis minimaal een mbo-4- of havo-diploma). Politiekundige bachelor: minimaal een mbo-4- of havo-diploma.

Hoe word ik rechercheur bij de politie?

Om aan de kwaliteitsnorm invulling te kunnen geven is de opleiding Handelen in zedenzaken ontwikkeld. Binnen deze opleiding word je als beginnend zedenrechercheur geschoold om de zeden voorbehouden handelingen zelfstandig te mogen uitvoeren.

Welke opleiding heb je nodig voor moordzaken?

Allereerst een diploma hbo-bachelor, daarna kun je de opleiding Recherchekundige (master) gaan volgen, die ook nog eens 2 tot 5 jaar duurt. Maar de politiemensen die het échte werk doen, namelijk moordenaars arresteren, die zitten bij het Arrestatieteam. Daarvoor moet je eerst minstens 2 jaar agent of hoofdagent zijn.

Welke mbo opleiding heb je nodig voor politie?

Mbo-4-opleiding Allround politiemedewerker: minimaal een diploma vmbo gemengde of theoretisch leerweg (let op: bij sommige korpsen geldt als eis minimaal een mbo-4- of havo-diploma). Politiekundige bachelor: minimaal een mbo-4- of havo-diploma.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven