Welk eten mag door de Douane?

Welk eten mag door de Douane?

De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!

Wat voor eten neem ik mee in het vliegtuig?

Voor de meeste vliegmaatschappijen geldt de regel dat alles wat kneedbaar is (choco, pindakaas, zachte kaas …), niet meegenomen mag worden. Een boterhammetje met kaas, snoep of fruit mag je wel gewoon meenemen op het vliegtuig.

Hoeveel geld mag ik meenemen in het vliegtuig?

Hoeveel geld u meenemt op reis, mag u natuurlijk zelf weten. Maar neemt u € 10.000 of meer mee? Dan moet u meestal aangifte doen bij de Douane. Het maakt niet uit of u dit bedrag in euro’s of in andere valuta meeneemt.

Hoeveel medicijnen mag ik meenemen in het vliegtuig?

Medicijnen en babyvoeding in handbagage Er mag meer dan 100 milliliter medicijnen en babyvoeding in uw handbagage zitten: Neemt u medicijnen mee? Dan moet u op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan.

Wat mag niet mee door de douane?

Je mag niet zomaar alles meenemen als je vanuit Nederland naar het buitenland reist of weer terugkomt. Er zijn bijvoorbeeld douaneregels voor het meenemen van drank, tabak, medicijnen, vlees en vis, (producten gemaakt van) beschermde dier- en plantsoorten of grote sommen geld.

Wat moet je laten zien bij de douane?

Douane bewaakt wat je Nederland mag invoeren

  • Drugs zoals hasj, cocaïne, heroïne, crystal meth of andere verdovende middelen.
  • Wapens, nepwapens, pepperspray, munitie en explosieven.
  • Beschermde dier- en plantsoorten – ook geen producten die daarvan gemaakt zijn, zoals schoenen van krokodillenleer of ivoren sieraden.

Wat mag mee in het vliegtuig KLM?

Je mag bij KLM per persoon 1 stuk handbagage en een persoonlijk item meenemen tijdens je vlucht. In Economy Class mag je per persoon 1 stuk handbagage meenemen. Daarnaast mag je nog een persoonlijk item meenemen in de cabine. Dit kan bijvoorbeeld een handtas, kleine rugzak of laptoptas zijn.

Wat mag je niet meenemen op het vliegtuig?

Verboden om in je handbagage mee te nemen

  • Vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100ml.
  • Vuurwapens en andere voorwerpen die projectielen afvuren of die daarop lijken.
  • Verdovingsapparaten.
  • Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht.
  • Stompe slagvoorwerpen.

Hoeveel geld mag ik op zak hebben?

In Nederland mag je zoveel contant geld op zak hebben als dat je zelf wilt. Wel is het zo dat je maximaal €10.000 per keer contant mag storten zonder dat de bank hier melding van hoeft te maken. Daarnaast kan de politie het verdacht vinden als ze erachter komen dat je veel contant geld op zak hebt.

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Italie?

De aangifteplicht voor 10.000 euro cash bij het binnenkomen of verlaten van de EU geldt ook voor andere valuta. Als je andere valuta in cash vervoert met een waarde die overeenkomt met 10.000 euro, dan moet je dit aangeven.

Hoeveel paracetamol mag je meenemen in het vliegtuig?

Let wel dat ze echt voor eigen gebruik zijn en ga dus niet tien doosjes paracetamol mee het vliegtuig in nemen, want dan kun je wel wat vragen verwachten. Wanneer je medicijnen op recept hebt, moet je een medicijnenpaspoort en een doktersverklaring hiervoor hebben.

Hoeveel sterke drank mag je meenemen in het vliegtuig?

110 liter bier. 90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter bubbeltjeswijn als champagne, prosecco of cava. 20 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol) 10 liter sterke drank, zoals wodka, whisky en rum (meer dan 22% alcohol)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven