Inhoudsopgave
Welk kanaal marifoon?
Wie een marifoon heeft, is verplicht uit te luisteren op kanaal 10 (binnenwater), kanaal 16 (op zee) of het geldende blokkanaal.
Welke marifoon Waddenzee?
Marifoonkanalen in het waddengebied (Vlieland)
- kanaal 12: Havendienst Vlieland.
- kanaal 2: Verkeerscentrale Brandaris.
- kanaal 18: Kornwerd Sluis.
- kanaal 11: Havendienst Harlingen.
Wat is kanaal 31?
Kanaal 31 is een zogenaamd duplex kanaal, waarbij zenden en ontvangen plaatsvindt op verschoven frequenties (zenden op de lage frequentie en ontvangen op de hoge) en kan daarom niet gebruikt worden om rechtstreeks van schip naar schip te communiceren.
Wat is Intraship verkeer?
Het radioverkeer tussen personen aan boord van hetzelfde vaartuig noemt men: intership verkeer. intraship verkeer.
Wat is een VHF kanaal?
De frequentieband voor marifonie loopt van 156-162 MHz. Deze is onderverdeeld in kanalen van 25 kHz. Er is dan ook een apart kanaal voor noodoproepen, verder zijn er kanalen voor contact met de havenmeester, de brugwachter, contact tussen schepen en dergelijke. …
Wat betekent VHF 18?
Sluizen en bruggen Bij de sluis staat het bord VHF 18. Dan selecteer je kanaal 18 en je roept op de juiste manier de sluiswachter op met het verzoek dat je wilt schutten. Bij het uitvaren van de sluis selecteer je weer het blokkanaal (in ons voorbeeld kanaal 4). De volgende brug of sluis werkt op VHF kanaal 20 of 22.
Welke marifoon geschikt voor basiscertificaat?
Alarmering standaard VHF marifoon Ben je in het bezit van het basiscertificaat marifonie mag je de standaard VHF marifoon aanschaffen en gebruiken. In geval van een noodsituatie roep je de hulpdiensten op. Dit doe je op de binnenwateren op kanaal 10, mits je niet in een blokgebied vaart.
Waarom marifoon?
De marifoon, een samentrekking van de woorden ‘maritiem’ en ‘communicatie’, is een belangrijk veiligheidsmiddel aan boord. Daarnaast leg je via de marifoon gemakkelijk contact met andere schepen. Vooral op vaarwegen waar beroeps- en pleziervaart elkaar kruisen, vergroot het gebruik van de marifoon de veiligheid.
Wat is VHF en UHF?
UHF staat voor “Ultra hoge frequentie”Terwijl VHF staat voor”Hele hoge frequentie. ” UHF kan variëren van lage band (378-512 MHz) naar een hoge band (764-870 MHz), terwijl VHF varieert van lage band (49-108 MHz) tot hoge band (169-216 MHz).
Wat is een ATIS nummer?
ATIS staat voor Automatic Transmitter Identification System. Het is een systeem voor automatische identificatie van radiozenders op schepen (Europese binnenvaart). Het dient niet te worden verward met AIS (Automatic Identification System).
Waar staat VHF voor?
VHF kan verwijzen naar: Very high frequency (ook wel ‘ultrakortegolf’), een frequentieband in het elektromagnetisch spectrum die loopt van 30 tot 300 MHz.
Wat kun je met een marifoon?
Een marifoon is een zend- en ontvangapparaat voor maritieme communicatie. Via de marifoon leg je contact met andere schepen en met walstations, zoals sluizen, verkeersposten of de kustwacht. Zowel op zee als op binnenwater. Een marifoon is niet verplicht aan boord van een klein schip.