Welk land heeft de hoofdstad Bern?

Welk land heeft de hoofdstad Bern?

Bern is een charmante stad omringd door de besneeuwde toppen van de Alpen. Waar in het historische centrum de tijd lijkt stil te staan en de middeleeuwse gebouwen het decor vormen. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Bern. Klein maar fijn, dat is de onofficiële hoofdstad van Zwitserland.

Wat is het symbool van de Zwitserse hoofdstad Bern?

De mannelijke beer is al sinds minstens 1224 het symbool van Bern. Volgens een sage is de naam van de stad Bern (en dus ook die van het kanton) gekozen omdat de stichter van de stad, hertog Berthold V, op die locatie een beer had gedood.

Wat betekent Bern?

Bern is afgeleid van Bernhard. Bernhard is een tweestammige Germaanse naam met de betekenis ‘sterk, moedig als een beer’. ‘Bern’ betekent ‘beer’, ‘hard’ staat voor ‘moedig, sterk’.

Is Bern een mooie stad?

Bern is een prachtige historische stad waar heel erg veel te zien en te doen valt. In 1779 zei Goethe al dat Bern “de mooiste stad is die we ooit gezien hebben” en tot op de dag van vandaag klopt die stelling. Het oude centrum is het hart en de ziel van Bern en barst van de charme en middeleeuwse romantiek.

Welk land heeft geen officiele hoofdstad?

Er zijn een paar onafhankelijke landen in de wereld zonder een officiële hoofdstad:

 • Monaco, Vaticaanstad en Singapore zijn stadstaten en hebben geen hoofdstad los van het land zelf.
 • Nauru (een kleine Oceanische eilandsstaat).
 • Zwitserland (heeft wel een bondsstad, Bern, terwijl Zürich veel belangrijker is).

Welke talen spreken ze in Bern?

3 kantons zijn tweetalig: in Bern, Freiburg en in Wallis wordt Duits en Frans gesproken. In Ticino en in 4 zuidelijke dalen van Graubünden wordt Italiaans gesproken. Het kanton Graubünden is meertalig. Er wordt Duits, Italiaans en Reto-Romaans gesproken.

Welke rivier stroomt er door Bern?

De Aare is de langste puur Zwitserse rivier. De Aare ontspringt aan de Oberaargletsjer in de oostelijke Berner Alpen, doorstroomt het Brienzer- en Thunermeer, loopt langs de bondsstad Bern, wordt in het Bielermeer geleid, volgt de zuidvoet van de Jura en mondt bij Koblenz in Noordwest-Zwitserland in de Rijn.

Waarom heet Bern Bern?

Hoewel er weliswaar al nederzettingen waren, werd de huidige stad Bern gesticht door Hertog Berthold V van Zähringen in 1191. Volgens een sage heet de stad Bern omdat de hertog op deze plaats een beer heeft gedood; de beer is dan ook de mascotte van de stad.

Welke taal spreken ze in Bern?

Wat is er te doen in Bern?

De beste attracties in Bern

 1. Old City. 3.673. Wijken.
 2. Rose Garden (Rosengarten) 1.602. Tuinen.
 3. Gurten. 820.
 4. Cathedral at Munsterplatz / St. Vincent (Munster Kirche)
 5. Clock Tower – Zytglogge. 1.758.
 6. Aare River. 290.
 7. Bernisches Historisches Museum – Einstein Museum. 428.
 8. Zentrum Paul Klee (Paul Klee Center) 696.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven