Welk land is Servie?

Welk land is Servië?

Het is sinds 5 juni 2006 een onafhankelijke staat, nadat het 85 jaar lang onderdeel was van Joegoslavië en tussen 2003 en 2006 van de confederatie Servië en Montenegro. De hoofdstad van Servië is Belgrado. Servië moet niet verward worden met de Servische Republiek, een deelgebied van Bosnië en Herzegovina.

Hoe noem je een inwoner van Servië?

Hoe noemen we de inwoners van Servië? Beide benamingen zijn correct, maar Serviërs is gebruikelijker. De meeste woordenboeken vermelden zowel Serviër – Serviërs als Serf – Serven.

Is Servië groter dan Nederland?

88.361 km²
Servië/Oppervlakte

Wat spreekt men in Servië?

Het Servisch is de officiële taal van het land. Daarnaast zijn er delen van het land waar Albanees, Hongaars, Roemeens en Bulgaars wordt gesproken. Een groot deel van de bevolking spreekt Engels. Het niveau kan sterk verschillen.

Hoe is Servië ontstaan?

5 juni 2006
Servië/Opgericht

Hoe heette Servië vroeger?

Het Koninkrijk der Serviërs, Kroaten en Slovenen heette sinds 1 december 1918 Koninkrijk Joegoslavië.

Waar komen Serviers vandaan?

De Serviërs of Serven (Servisch: Срби/Srbi) zijn een Zuid-Slavisch volk, woonachtig in Servië, maar ook in delen van omliggende landen zoals Kroatië en Bosnië en Herzegovina (Servische Republiek).

Hoeveel keer groter is Nederland dan België?

België vs. Nederland is gelukkig maar 1.3 keer zo groot (41.526 km²). Maar met hun 17 miljoen inwoners en een bevolkingsdichtheid van 449 inwoners per km² leven ze wel redelijk dicht op elkaar.

Hoeveel groter is Nederland dan België?

30.689 km²
België/Oppervlakte

Wat spreekt een Kroaat?

Het Servo-Kroatisch of ook wel Kroato-Servisch (srpskohrvatski of hrvatskosrpski) is een taal uit de westelijke groep van de Zuid-Slavische talen. Het was de hoofdtaal van Servië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro en wordt ook gesproken en verstaan in Noord-Macedonië en Slovenië.

Wat wordt er in Bosnie gesproken?

Algemene informatie Bosnië-Herzegovina

Hoofdstad Sarajevo
Oppervlakte 51

Hoe is de Balkanoorlog ontstaan?

De Eerste Balkanoorlog. In 1912 was het Ottomaanse Rijk door de revolutie van 1907-1908, een Albanese opstand en door de Italiaans-Turkse Oorlog van 1912 ernstig verzwakt. Op 8 oktober 1912 verklaarde Montenegro de oorlog aan het Ottomaanse Rijk. De partners op de Balkan volgden enige dagen later.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven