Welk merk won in 1966 Le Mans?

Welk merk won in 1966 Le Mans?

De Ford GT40 is een sportwagen die viermaal achter elkaar winnaar was van de 24 uur van Le Mans, van 1966 tot en met 1969. De auto was gebouwd om langeafstandsraces te winnen van Ferrari, dat Le Mans zesmaal achter elkaar had gewonnen, van 1960 tot 1965.

Hoe duur is een Ford GT?

De gelimiteerde Ford GT supercar heeft een prijs boven de 5 ton. In Nederland is de verwachte bruto verkoopprijs namelijk 537.000,- Euro. Dat is inclusief 21% BTW, inclusief belastingen, maar exclusief registratie en afleverkosten.

Wie won de 24 uur van Le Mans in 1966?

Ferrari was in de vroege jaren zestig met zes opeenvolgende zeges het te kloppen merk op Le Mans. In 1966 kwam er met de winst van Ford een einde aan de zegereeks van de Italianen. Ford won de 24-uursrace vervolgens ook in 1967, 1968 en 1969.

Wat kost een Ford GT40?

Iedereen die ‘wat geld’ in een GT40 had zitten mag zich gelukkig prijzen want dat is sinds kort de duurste (meest waardevolle) Amerikaanse auto ooit. Met een eindbedrag van 11 miljoen Amerikaanse dollars (bijna €9.000.000,-) is de Gulf-blauwe nummer 40 in het zonnige Monterey (Californië) verkocht.

Waar wordt de 24 uur van Le Mans gereden?

De 24 uur van Le Mans is een autorace die sinds 1923 op het, sinds 2018, 13,626 km lange Circuit de la Sarthe in Le Mans (Frankrijk) wordt gehouden. Het circuit is genoemd naar de rivier de Sarthe, waaraan Le Mans is gelegen. Het circuit wordt “met de klok mee” (rechtsom) gereden.

Wie heeft de 24 uur van Le Mans gewonnen?

Toyota heeft voor het vierde jaar op rij de 24 uur van Le Mans gewonnen. De Toyota GR010 Hybrid van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez kwam zondag na 24 uur racen als eerste over de eindstreep op het Circuit de la Sarthe.

Welke klassen rijden er op Le Mans?

Deze auto’s komen qua regels overeen met de GT1-auto’s uit de FIA GT-klasse.

Is Le Mans een stratencircuit?

Zie Ronde van de Sarthe voor de wielerwedstrijd die in het Frans Circuit de la Sarthe heet. Het Circuit de la Sarthe, in de buurt van Le Mans, Frankrijk, is een semi-permanent circuit dat het best bekend is als de locatie voor de 24 uur van Le Mans, een endurance wedstrijd die sinds 1923 jaarlijks gehouden wordt.

Hoe werkt de 24 uur van Le Mans?

Het circuit is genoemd naar de rivier de Sarthe, waaraan Le Mans is gelegen. Het circuit wordt “met de klok mee” (rechtsom) gereden. Tijdens de race is het de bedoeling om in 24 uur tijd zo veel mogelijk ronden te rijden. Daarmee is een topsnelheid van 350 km/h en een gemiddelde snelheid van 220 km/h gemoeid.

Welke Nederlanders doen mee aan Le Mans?

Hoe staan de Nederlanders er momenteel voor in de 24 uur van Le Mans?

  • Racing Team Nederland (Giedo van der Garde, Frits van Eerd & Job van Uitert)
  • Beitske Visser.
  • Nyck de Vries.
  • Robin Frijns.
  • Renger van der Zande.
  • Jeroen Bleekemolen.
  • Nick Catsburg.

Hoe lang is een ronde op Le Mans?

Voor het gelijknamige motorsportevenement, zie 24 uur van Le Mans Moto. De 24 uur van Le Mans is een autorace die sinds 1923 op het, sinds 2018, 13,626 km lange Circuit de la Sarthe in Le Mans (Frankrijk) wordt gehouden. Het circuit is genoemd naar de rivier de Sarthe, waaraan Le Mans is gelegen.

Wat betekend Le Mans?

LeMans-start – (Le Mans, stad in het departement Sarthe in Noordwest-Frankrijk waar jaarlijks een vierentwintiguurs-autorace wordt gehouden), start waarbij de coureurs eerst naar hun auto toe moeten rennen. Dan volgt de idiote gallopade naar de auto’s, een Le Mans-start voor non-coureurs en de race is begonnen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven