Welk niveau heb je nodig voor cliniclown?

Welk niveau heb je nodig voor cliniclown?

Daarnaast wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd en moet de Cliniclown ervaring met kinderen hebben. De Cliniclown moet eerst auditie doen. Als de Cliniclown hier doorheen is, gaat hij of zij meelopen met ervaren Cliniclowns en wordt daarna in de praktijk opgeleid.

Wat doet een clown?

Clowns proberen mensen aan het lachen te maken. Daarom zien ze er grappig uit. Hun schoenen zijn te groot en hun broek te kort en te wijd. Soms heeft een clown een rode fopneus.

Wat verdien je als CliniClown?

Een beginnend cliniclown verdient echter veel meer. “Die start op ongeveer 3200 euro en je kan doorgroeien tot achterin de 4000”, vertelt Coen Abbenhuis, directeur van de cliniclowns aan het online platform van het actualiteitenprogramma.

Wat doet een clown in het circus?

Ze verzorgen kinderfeestjes, werken met ballonnen en vertonen goocheltrucs. Sommige Clowns hebben tijdens kinderfeestjes ook nog een vrolijke babbel terwijl in het circus de Clown het moet hebben van zijn lichaamstaal en mimiek. Een ware kunstenaar die zijn vak verstaat zal veel voldoening vinden in dit beroep.

Hoe wordt je een clown?

De 2-jarige opleiding van de School voor Clown en Leven in Utrecht biedt 20 lesdagen per jaar. Je hebt dan gemiddeld 1x per twee weken les op een vaste weekdag. In november 2021 starten er twee nieuwe 1e jaars groepen: een 1e jaars groep die werkt op zondagen, en een 1e jaars groep die werkt op maandagen.

Wat doet een cliniclown?

Cliniclowns is een van oorsprong Amerikaanse organisatie die speciaal getrainde clowns naar ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen stuurt om hun verblijf daar wat aangenamer te maken.

Wat doet de organisatie CliniClowns?

De cliniclowns brengen afleiding en plezier aan kinderen die door ziekte of een handicap in een ziekenhuis verblijven en daardoor weinig of geen contact kunnen hebben met hun eigen leefwereld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven