Welk onderdak voor leien?

Welk onderdak voor leien?

Welk soort onderdak gebruiken?

Soepel onderdak
Materiaal (Gewapende) dampopen kunststof folie evt. voorzien van een kleefstrook.
Voordelen Goedkoop, makkelijk te verwerken, goede luchtdichtheid.
Nadelen Kans op scheuren bij het aanbrengen van de dakbedekking. Nagenoeg geen warmte- of geluidisolatie.

Heb ik een onderdak?

Of je een onderdak hebt is makkelijk te zien langs de binnenzijde van het dak. Zie je de dakbedekking (leien, dakpannen,..), dan heb je geen onderdak. Zie je een folie, maar is deze beschadigd, hangt hij door of is hij onderbroken, dan is je onderdak aan vernieuwing toe.

Wat kost een onderdak plaatsen?

Prijs onderdak plaatsen Voor de plaatsing van een onderdak moet je rekenen op een prijs van 10 euro per vierkante meter. Bijkomende kosten zijn o.a. het verwijderen en terugplaatsen van de dakbedekking + het vernieuwen van de pannelatten en tengellatten. Reken hiervoor op zo’n 35 euro per vierkante meter.

Hoe een onderdak plaatsen?

Bij nieuwbouw wordt een onderdak tegenwoordig standaard voorzien. Dit wordt gewoonlijk aan de buitenkant van het dak geplaatst, boven het spantendak of keperdak. Bij de plaatsing is het belangrijk dat de folie of platen gedeeltelijk met elkaar overlappen om insijpelend vocht langs de naden te voorkomen.

Welk onderdak tuinhuis?

In de meeste gevallen zal het onderdak van hout zijn. Omdat tuinhuizen talloze vormen hebben, met hellende daken of platte daken, kan ook elke onderdak verschillen. Bij een hellend dak zal er meestal gebruik gemaakt worden van gordingen, waarbij balken, oftewel kepers, tot de nok het onderdak vormen.

Welk onderdak voor Boomse pannen?

In principe is boomse pan enkel versiering en moet het onderdak 100% waterdicht zijn, maar wel dampdoorlatend.

Is een onderdak verplicht?

Het onderdak is een dampopen folie die aan de koude zijde van het isolatiemateriaal wordt geplaatst, m.a.w. tussen de isolatie en de dakbedekking. Een hellend dak isoleren zonder onderdak heeft weinig nut en wel om volgende redenen: Het onderdak zorgt ervoor dat er geen vuil van buitenaf in je woning kan terechtkomen.

Waarom een onderdak?

Een onderdak wordt vlak onder de dakbedekking aangebracht, vandaar ook de benaming. De dakconstructie wordt op deze manier beschermd tegen het binnentreden van vocht, koude lucht en vuil. Een onderdak is tevens ademend, waardoor vocht naar buiten kan verdampen. Dit beschermt uw dak tegen vochtproblemen als condensatie.

Is een onderdak nodig?

Wat is een goed onderdak?

Een goed onderdak is water- en winddicht maar damp-open. Vocht dat zich in de isolatie bevindt, moet namelijk de kans krijgen om naar buiten te kunnen verdampen. Anders zou de isolatie alsnog vochtig raken en hierdoor zijn isolatiecapaciteit verliezen.

Welk onderdak kiezen?

Voordelen. Een onderdakfolie heeft meer voordelen dan een onderdakplaat, denk dan maar aan prijs, plaatsingsgemak en het voldoen aan de vooropgestelde eisen. Houtvezelplaten hebben als extra voordeel dat deze akoestisch en thermisch isoleren.

Welke plaat voor dakbeschot?

In principe wordt voor dakbeschot Douglas- en vurenhout gebruikt, uiteraard voorzien van een FSC of een PEFC kenmerk. Beide houtsoorten komen uit Europese aanbouw. Je kunt planken gebruiken, die als schroten in elkaar geleid worden of grote OSB of Undelayment platen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven