Welk poeder in brandblusser?

Welk poeder in brandblusser?

Het poeder van een ABC-blusser bestaat uit een mengsel van ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat. Het poeder van een BC-blusser bestaat uit een mengsel van natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat, poeder van een D-blusser bestaat uit natriumchloride.

Welk nadeel heeft het gebruik van poederblussers?

De poederblusser heeft echter een groot nadeel. Het laat veel nevenschade achter. In een poederblusser zit chemicaliën met zout en zout trekt vocht aan. Vocht en elektronische apparaten gaan niet samen.

Wat staat er op de brandblusser?

A staat voor vaste stoffen brand en B voor vloeistoffen brand. In ruimtes waar je geen nevenschade wilt hebben na het blussen van een brand, wordt geadviseerd een schuimblusser te kopen. In kantoren of auto’s wordt aangeraden om geen poederblusser te nemen. Een schuimblusser is een brandblusser met water en schuim.

Wat is de werking van bluspoeder?

Bluspoeder (Brandklasse A, B en C). De bluswerking wordt verkregen door: Het onderbreken van de kettingreactie die zich bij een brand voltrekt (negatieve katalytisch effect); Het vermogen van het bluspoeder om veel hitte op te nemen, waardoor de temperatuur afneemt.

Wat is de worplengte van een CO2 blusser?

CO2 blusser voor elektrische apparaten Door de speciale spuitmond bevriest het gas en ziet het eruit als sneeuwvlokjes. De sneeuwvlokjes zorgen voor de worplengte, de blusafstand is ca. 1,5 meter. Aangebracht op de brand verdampen de sneeuwvlokken en verdringen de zuurstof waardoor de brand wordt gedoofd.

Waarmee blus je een serverruimte?

Voor een computerruimte, serverruimte of datacenter raden wij CO2-brandblussers aan. CO2-brandblussers zijn geschikt voor ICT en andere kritische elektrische omgevingen.

Is brandblusser schadelijk?

Geen enkele blusstof in de voor particulieren of KMO’s relevante brandblussers is giftig bij kleine hoeveelheden. Van zodra het uit de brandblusser komt, is het sterk verdund en nauwelijks schadelijk voor jezelf of jouw omgeving. Net zoals bij zeep kan het wel irritatie veroorzaken als je het in je ogen krijgt.

Waarom wordt een poederblusser niet meer zo vaak gebruikt?

Poederblussers veroorzaken nevenschade Met name de schade aan elektronische apparatuur is groot. Bovendien is er kans dat de brand opnieuw oplaait, als er niet goed geblust is. Het vrijgekomen poeder moet met een industriële stofzuiger worden verwijderd.

Welk type brandblusser voor thuis?

Poederblussers zijn geschikt voor de meeste branden in woningen, en ook voor auto’s, caravans, zomerhuisjes en boten. Neem tijdens het blussen met een poederblusser wat afstand om effectief te kunnen blussen. Poederblussers zijn relatief goedkoop.

Wat mag je blussen met water?

Het blusmiddel wat uit de brandslanghaspel komt is water, gewoon leidingwater. Met dit blusmiddel kan alleen de brandklasse A geblust worden. Komt water in aanraking met een brandbare vloeistof kan dit resulteren in een geweldige steekvlam (vlam in de pan) of dat de vloeistof op het water gaat drijven.

Wat is een blussende werking van een poederblusser?

Het poeder in een poederblusser heeft een groot blussend vermogen. Het verstikt de brand door de brandstof en zuurstof gescheiden te houden, waardoor het vuur uitdooft. Een poederblusser is geschikt voor vele soorten branden, zoals vaste stof- en vloeistofbranden, elektriciteit- en gasbranden.

Wat is het voordeel van een Droogpoederblusser?

Een poederblusser is relatief goedkoop. Een ander voordeel is dat de poeder droog is, waardoor de bus niet kan gaan roesten. Het bluspoeder kan veel schade veroorzaken aan elektronische apparatuur en de poeder is moeilijk op de ruimen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven