Welk soort bierglas?

Welk soort bierglas?

Ondergistende bieren schenk je het beste uit in een hoog en smal glas, dat van boven net iets breder is dan de onderkant. Ondergistende bieren zijn bijvoorbeeld pilseners. Bovengistende bieren komen het best tot hun recht in een bokaalvormig glas of een zogenaamde (trappisten)kelk.

Wat zijn de beste bierglazen?

Deze 5 bierglazen passen het beste bij jouw bier

  • Fluitje/Vaasje. Een van de meest voorkomende bierglazen in Nederland zijn het fluitje en het vaasje.
  • Tulp. De Tulp is een heel veelzijdig bierglas.
  • AnDer. Bij een High Beer zie je vaak een AnDer bierglas.
  • Weizen glas.
  • Pul.

Welk glas voor Hoegaarden witbier?

Bierglas Hoegaarden Grand Cru in formaat van 33cl, met een hoogte van 19,5 cm en een doorsnede van 6,5 cm. Een tulpglas met voet en dunne randen voor het proeven van een Hoegaarden Grand Cru of het schenken aan een verzamelaar. Het bier in dit glas is niet het bier wat erbij hoort.

Welk glas voor Affligem?

Een kelk heeft een komvorm met een stabiele voet eronder. De vorm van het glas zorgt ervoor dat de aroma’s van het bier je goed bereiken als je een slok neemt. Denk aan bieren als Leffe, Affligem Blond of de trappistenbieren.

Welk glas voor IPA bier?

Geniet optimaal van een IPA biertje door het juiste glas te gebruiken. De voorkeur geniet om een bierglas met een tapse voet, een ruim middenschip en een scherp toelopende bovenzijde te gebruiken.

Welk glas voor Geuze?

Lambiek en (Oude) Geuze Deze bieren worden geserveerd in een traditioneel geribbeld pilsglas. Net als een dik bierglas dienen de ribbels van een geribbeld glas ervoor te zorgen dat de temperatuur niet snel stijgt. Een verfrissende geuze smaakt nou eenmaal lekker bij een koele temperatuur.

Welk glas voor stout?

Pint. Vergelijkbaar is het in Engeland meest gebruikte bierglas, de pint. Dit glas is typisch voor Engelse bieren, Amerikaans bier, IPA’s, Stouts en Porters. De vorm in het glas zorgt ervoor dat het makkelijker is om vast te houden omdat het niet uit je hand zal glippen door condensatie aan de buitenkant.

Hoe heet een klein biertje?

Een fluitje is een smal soort bierglas dat recht en hoog is. In Limburg wordt de originele naam van het glas gebruikt en wordt het aangeduid als buisje, pijpje of piepke.

Wat voor glas IPA?

De voorkeur geniet om een bierglas met een tapse voet, een ruim middenschip en een scherp toelopende bovenzijde te gebruiken. De tapse voet zorgt voor een minimale warmteoverdracht, terwijl de scherp toelopende bovenzijde zorgt voor het behouden van alle aroma’s.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven