Welke 2 soorten industrie zijn er?

Welke 2 soorten industrie zijn er?

De industrie kan worden ingedeeld in twee hoofdgroepen:

  • De materialenproducerende, procesmatige industrie of procesindustrie, omvat de productie van materialen.
  • De discrete productie, ook wel maakindustrie genoemd, omvat de productie van discrete producten.

Wat valt onder procesindustrie?

De procesindustrie is een verzamelnaam voor alle bedrijven die grondstoffen op industriële wijze produceren tot een product of halffabricaat. Dit gebeurt binnen een fabriek of productie omgeving. De processen die plaatsvinden om de producten te maken verschillen van elkaar.

Wat is een Industrielandschap?

industrielandschap – Wordt gebruikt voor landschappen die in verregaande mate zijn gewijzigd door de industrie.

Wat zijn Stofstromen?

De verschillende chemische processen die nodig zijn voor het maken van een product kun je overzichtelijk weergeven in een blokschema. Met pijlen geven we aan welke stoffen er het proces in gaan, en welke er vervolgens uitkomen. We noemen dit de stofstromen.

Wat voor industrie heeft Nederland?

De industrie in Nederland is middelgroot in Europa ten opzichte van de grootste industrie van Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, en Italië. Voedselverwerking, chemie, olieraffinage en de fabricage van elektrische apparaten zijn de belangrijkste industriële activiteiten.

Welke industrieën zijn er in Nederland?

Verreweg de grootste branches binnen de industrie zijn raffinaderijen en chemie, de elektrotechnische en machine-industrie en de voedings- en genotmiddelenindustrie. Op enige afstand volgen de basismetaal en metaalproductenindustrie, en de overige industrie, waaronder reparatie en installatie van machines.

Wat is een Eenheidsbewerking?

In bereidingsprocessen worden de producten, volgens een vaste volgorde van bewerkingen, bereid uit de grondstoffen zoals het geval is bij een gerecht in de keuken. Elke bewerkingsstap die iets met het product doet tijdens het proces, wordt ook wel eenheidsbewerking genoemd.

Wat is proces techniek?

Procestechniek is het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct. In een fabriek wordt stap voor stap van één of meerdere grondstoffen een product gemaakt. Bijna alles om ons heen is gemaakt door procestechniek: frisdrank, schrijfblokken, telefoon, benzine, koekjes, boeken, kaas, glas, bier ga zo maar door.

Wat is oude industrie?

De industriële revolutie is de overgang van handmatig naar machinaal vervaardigde goederen die gepaard ging met grootschalige organisationele en sociale veranderingen. De industriële revolutie begon rond 1750 in Engeland en vervolgde begin negentiende eeuw in de rest van Europa.

Wat is een ander woord voor industrie?

als synoniem van een ander trefwoord: fabriek (zn) : bedrijf, firma, industrie, nijverheid, onderneming, productiebedrijf.

Wat is een fysische bewerking?

Processen die algemeen gebruikt worden in afvalwaterbehandelingsinstallaties. Filtratie is bijvoorbeeld een fysische proces. Coagulatie, chlorering, of ozonbehandeling zijn voorbeelden van chemische behandeling.

Wat is een fysisch proces?

fysisch verschijnsel: Een fysisch verschijnsel is een proces waarbij de samenstelling van de materie niet verandert..

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven