Welke 3 Europese landen zijn de grootste afnemers van Nederlandse zuivel?

Welke 3 Europese landen zijn de grootste afnemers van Nederlandse zuivel?

Duitsland is de grootste afnemer. Daarna komen België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Een recente, grote importeur van Nederlandse zuivel is Rusland.

Waar gaat de Nederlandse melk naar toe?

Meer dan de helft van wat we met de export van zuivel verdienen komt uit Duitsland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Andere Europese landen nemen ook veel zuivelproducten van ons af. In totaal blijft naar schatting ongeveer 75% van alle melk die in Nederland wordt verwerkt in Europa.

Waar worden zuivelproducten verkocht?

Belangrijke importlanden buiten Europa zijn de VS, Mexico en Japan. Binnen Europa zijn de importlanden Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Op de Duitse markt is Nederland voor alle producten de belangrijkste buitenlandse leverancier.

Waar verdient Nederland het meeste aan?

Volgens die indeling verdient Nederland het meest aan de export van voeding en dranken, net iets meer dan aan machines en apparaten. De goederencategorie voeding en dranken omvat vlees, zuivel en voedingsbereidingen, die alle drie afzonderlijk in de lijst staan met best verdienende exportproducten.

Waar exporteert Nederland kaas naar toe?

Duitsland is de belangrijkste exportbestemming. Van alle kaas die in Duitsland wordt geïmporteerd is 26% afkomstig uit Nederland. De exportwaarde van kaas steeg in 2016 verder naar € 3,2 mld.

Hoeveel melk per persoon per jaar?

Wij eten per persoon in Nederland jaarlijks ongeveer: 220 eieren en. 560 liter koeienmelk in de vorm van melk, yoghurt, karnemelk, boter en kaas van de koe.

Hoeveel liter melk drinkt de gemiddelde Nederlander per jaar?

In totaal nemen de Nederlanders nog 975 miljoen liter melk, inclusief melkdranken als Optimel en Fristi, tot zich. In 2012 was dat nog 1133 miljoen liter. Ofwel een daling van 14 procent in zes jaar tijd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven