Welke afdelingen heeft de politie?

Welke afdelingen heeft de politie?

De politie bestaat uit tien regionale eenheden, het Politiedienstencentrum, de Landelijke Eenheid, Politieacademie en de Landelijke Meldkamer Samenwerking. De leiding is in handen van korpschef Henk van Essen. De hoofdstructuur van de politie kent drie, nauw samenwerkende niveaus: nationaal, regionaal en lokaal.

Hoeveel politieagenten zijn er in Nederland?

Het kunnen er ongeveer vijftien zijn, maar ook meer dan honderd. Dit is afhankelijk van het aantal inwoners, hoeveel criminaliteit er in het gebied is en hoe groot het gebied is. In heel Nederland werken in totaal ongeveer 40.000 politiemensen.

Wat is het doel van de politie?

De politie is waakzaam en dienstbaar aan de waarden van de rechtsstaat. Deze missie vervult de politie door afhankelijk van de situatie gevraagd en ongevraagd te beschermen, te begrenzen of te bekrachtigen. De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog en oor voor wat er leeft in de samenleving.

Welke minister is bevoegd voor politie?

Leiding. De federale politie staat onder leiding van de commissaris-generaal (CG) en valt onder het gezag van de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie. Hoofdcommissaris Marc De Mesmaeker oefent de functie van commissaris-generaal uit sinds 15 juni 2018.

Wat verdien je bij de politie?

Afhankelijk van je vooropleiding kom je terecht in salarisschaal 6 (1.976 tot 3.159 euro bruto, 36 uur), 7 (2.060 tot 3.425 euro) of 8 (2.435 tot 3.882 euro), vertelt Maarten Brink, projectleider van de cao bij politievakbond ACP.

Hoeveel me agenten in Nederland?

Met in totaal 62.942 mede- werkers zijn we de grootste werkgever van Nederland.

Hoeveel fte heeft de politie?

Beluister (info) Politie in Nederland

Politie in Nederland
Opgericht 1 januari 2013 als Nationale Politie
Aantal werknemers 63.778 fte
Directeur Henk van Essen
Website www.politie.nl

Wat doet de politie eigenlijk?

De politie is een overheidsdienst belast met de handhaving van openbare orde en veiligheid, het opsporen en onderzoeken van strafbare feiten, directe hulpverlening en het uitvoeren van aanhoudingen (zie ook: Sterke arm).

Wat doet het politie Diensten Centrum?

Het Politiedienstencentrum (PDC) verzorgt de bedrijfsvoering voor de politie. Zoals de financiën, ICT, communicatie en personeelszaken. Hierdoor hebben agenten binnen de regionale eenheden meer tijd voor het daadwerkelijke politiewerk.

Welke soort politie?

De Geïntegreerde Politie is opgericht bij de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geintegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus. Het federaal niveau bestaat uit de federale politie en het lokale niveau uit lokale politiekorpsen die elk in hun eigen district, “politiezone” genaamd, werken.

Wie staat er aan het hoofd van de geintegreerde politie?

De commissaris-generaal staat aan het hoofd van de federale politie. Sinds 15 juni 2018 wordt deze functie uitgeoefend door eerste hoofdcommissaris Marc De Mesmaeker.

Wat zorgt de politie voor?

De politie zorgt niet alleen voor rust, veiligheid en orde, maar ook in andere gevallen. Veel mensen denken dat politie alleen is om misdadigers op te sporen, om het verkeer te regelen of om bekeuringen uit te delen. De politie doet veel meer. Als mensen hulp nodig hebben, kunnen ze altijd de politie bellen.

Hoe was de politie in Nederland opgedeeld?

Van 1993 tot 2013 was de politie in Nederland opgedeeld in 25 regiokorpsen en een Korps landelijke politiediensten (KLPD). Met de Politiewet 1993, die officieel inging op 1 april 1994, werd de oude scheiding in grote en kleine gemeenten opgeheven.

Wat is de politie in Nederland?

Politie in Nederland. De politie in Nederland (Nationale Politie) is een politiedienst, belast met het handhaven van de wetten van Nederland, het bewaren van de openbare orde en het verlenen van hulp. Ook vormt zij de opsporingsdienst voor het Openbaar Ministerie.

Wat is een spreekbeurt voor de politie?

Wanneer je een spreekbeurt gaat geven, dien je informatie op te zoeken. Dit kun je doen in boeken, of op internet. Een leuk onderwerp voor een spreekbeurt is de Nederlandse politie. Lees wat de politie doet, welke verschillende afdelingen de politie heeft, hoe je bij de politie komt en nog veel meer.

Welke banen bij de politie?

Je kunt dus niet meteen een opleiding krijgen tot één van de specialismen.

  • Persoonsbeveiliger.
  • Recherche.
  • Werken met politiehonden.
  • Motoragent.
  • Mobiele Eenheid.
  • Arrestatieteam.
  • Bike-team.
  • Politie te paard.

Welk niveau moet je hebben voor politie te paard?

Lijkt het jou leuk om ruiter bij de politie te worden? Dan moet je eerst naar de Politieacademie om politieagent te worden. Als je deze opleiding hebt afgerond, moet je ook de opleiding tot ME’er goed afronden. Nadat je voldoende ervaring hebt opgedaan ‘op straat’, kun je verder leren om uiteindelijk ruiter te worden.

Hoe kom ik aan het werk bij de politie?

Om bij de politie te werken, solliciteer je voor een agent-functie via www.kombijdepolitie.nl. Op deze site vind je ook informatie over open dagen, de verschillende agent-functies, de wijze van solliciteren en de selectieprocedure.

Wat voor soort werk past bij mij?

Wil je weten welk beroep bij jou past? Doe de beroepskeuzetest van 123test.nl. Doe de beroepskeuzetest van 123test en krijg inzicht in welk typisch beroep en bijbehorende werkzaamheden het beste bij je passen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven