Inhoudsopgave
Welke arts voor aambeien?
Hoe gaat de behandeling van aambeien? Als de bovenstaande tips (wat te doen bij aambeien) onvoldoende helpen, kun je een afspraak maken bij de huisarts. Voor het diagnosticeren van aambeien doet de arts een onderzoek van de anus, het anale kanaal en de endeldarm.
Kan een huisarts een aambei verwijderen?
Als uw aambeien niet vanzelf overgaan door meer water te drinken, vezels te eten en te bewegen, kan uw huisarts u verwijzen naar het ziekenhuis. Daar doet de chirurg op de polikliniek een lichamelijk onderzoek. Vaak kunnen we dan direct de aambeien behandelen.
Welke methodes zijn er voor het verwijderen van aambeien?
De arts brengt met een rubberen bandje het uitgezakte slijmvlies weer iets naar binnen in uw anale kanaal. Er is geen verdoving nodig. De behandeling doet geen pijn, maar geeft wel even een vervelend gevoel. De aambeien worden afgekneld door het rubberen bandje en sterven binnen enkele dagen af.
Hoe lang kun je last hebben van aambeien?
Aambeien genezen vaak vanzelf. Hoelang dat duurt verschilt bij iedereen. Van een paar dagen tot enkele maanden. Het hangt van de grootte van de aambeien af, hoeveel klachten u heeft en wat u zelf doet.
Welke zalf werkt het beste tegen aambeien?
Theranal is een van de meest gebruikte geneesmiddelen bij inwendige en uitwendige aambeien. Theranal verlicht snel de symptomen van aambeien zoals jeuk, pijn en irritatie èn zorgt dat de aambeien krimpen.
Kunnen aambeien zelf weggaan?
Aambeien zijn onschuldig en verdwijnen vaak vanzelf.
Kun je een aambei doorprikken?
Wanneer je grote aambeien hebt die na de ontlasting niet vanzelf naar binnen gaan en dus blijven uitpuilen, kun je deze terugduwen. Helaas is dit geen blijvende oplossing. Aambeien doorprikken is absoluut geen goed idee.
Wat is het gevaar van aambeien?
Een uitgezakte inwendige aambei kan worden afgekneld op de plek waar hij door de anus naar buiten komt. Dit kan plotseling voor veel pijn zorgen. Een aambei kan ervoor zorgen dat er continu wat darmslijmvlies buiten de anus hangt. Dit kan leiden tot ongewild ontlastingverlies of verlies van wat slijm of bloed.
Kunnen aambeien ontlasting tegenhouden?
Bij dunne ontlasting is dat wat moeilijker, maar gelukkig zitten er ook aambeien( binnenwaarts) bij de anus. Die zijn nodig om vocht en dunnere ontlasting tegen te houden. Aambeien kunnen buitenwaarts lastig zijn, maar ze hebben wel degelijk een hele belangrijke functie!