Welke atmosfeer is er op Mars?

Welke atmosfeer is er op Mars?

Atmosfeer

Samenstelling atmosfeer
Koolstofdioxide (CO2) 95,32%
Stikstof (N2) 2,7%
Argon (Ar) 1,6%
Zuurstof (O2) 0,13%

Wat is het oppervlak van Mars?

144.800.000 km²
Mars/Oppervlakte

Wat is de bijnaam van de planeet Mars?

Mars wordt vaak de ‘Rode Planeet’ genoemd, omdat hij aan de hemel staat als een oranje-rode ster. Vanwege de kleur noemden de oude Grieken en Romeinen de ster naar hun oorlogsgod.

Waar is Mars van gemaakt?

Mars is voor het grootste deel bedekt door een laag stof en zand met stenen. Er zijn ook veel bergen op mars deze zijn voornamelijk vulkanisch. Er zijn tegenwoordig echter geen actieve vulkanen meer op Mars te vinden. Doordat er op mars een windsnelheid van 600 km/u kan zijn, zorgt dit voor grote stofstormen.

Wat zijn de weersomstandigheden op Mars?

Echt aangenaam kan je het weer op Mars niet noemen. Momenteel is het ook heel moeilijk te voorspellen. De gemiddelde oppervlaktetemperatuur bedraagt er een frisse -63°C en de planeet heeft een ijle ongastvrije atmosfeer die vooral uit koolstofdioxide bestaat. Op de aarde is water de drijvende kracht achter ons weer.

Wat is de Rotatieperiode van Mars?

Rotatieperiode

Hemellichaam Rotatieperiode
Mercurius 58 d, 15 u, 30 m, 30 s
Venus 243 d, 0 u, 26 m
Aarde 0 d, 23 u, 56 m, 4,100 s
Mars 1 d, 0 u, 37 m, 22,663 s

Wat is het verschil tussen Mars en aarde?

Mars is ongeveer de helft kleiner dan de Aarde. Deze planeet heeft een diameter van 6.796 km. Hij staat ruim 249 miljoen kilometer van de zon verwijderd en heeft twee heel kleine manen, Phobos en Deimos.

Hoe draait mars om de aarde?

Mars komt ongeveer om de 2 jaar in oppositie te staan met de zon. Heel logisch als je weet dat de aarde ongeveer één jaar de tijd nodig heeft om rond de zon te draaien en Mars twee. Elke twee jaar haalt de aarde Mars dus in op haar baan om de zon.

Wat is de bijnaam van de planeet Jupiter?

Net als Saturnus is Jupiter een gasreus, hij beschikt dus niet over een vast oppervlak. Zoals de aardse planeten terrestrische planeten genoemd worden, worden gasreuzen ook wel Joviaanse planeten genoemd. Deze naam is afkomstig van het Latijnse Iovis, de genitief van de naam Jupiter.

Welke grondstoffen op Mars?

IJs is in de buurt Andere componenten uit de lucht van Mars (CO2) en de bodem (silicium, ijzer, aluminium en zwavel) kunnen dienen als grondstof voor cement, glas, plastic en zelfs brandstoffen als waterstof en methanol.

Wat is de zwaartekracht op Mars?

3,721 m/s²
Mars/Zwaartekracht

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven