Welke auto is het goedkoopst in gebruik?

Welke auto is het goedkoopst in gebruik?

Dit zijn de 10 goedkoopste auto’s om te rijden:

 • Toyota Aygo.
 • Peugeot 108.
 • Hyundai i10.
 • Suzuki Celerio.
 • Mitsubishi Space Star.
 • Citroën C1.
 • Volkswagen Up!
 • Opel Karl.

Wat is een goedkope eerste auto?

De beste eerste auto’s onder 2000 euro zijn onder anderen de Honda Civic, Seat Ibiza en Suzuki Swift. Maar ook merken zoals Peugeot, Toyota en Ford zijn topmerken als eerste auto. Het moet vooral een degelijke, goedkope en betrouwbare auto zijn met acceptabele prestaties.

Wat als eerste auto kopen?

Bepaal wat je kan en wil uitgeven aan de auto. Denk hierbij niet alleen aan de aankoopsom van je auto, er komen ook maandelijkse kosten bij. Zoals de autoverzekering, wegenbelasting, parkeervergunning (als je in de stad woont), onderhoud en APK.

Hoeveel geld uitgeven aan eerste auto?

Denk aan brandstofkosten, wegenbelasting, autoverzekering, de APK en wellicht een wegenwachtabonnement. De Consumentenbond rekende uit dat een nieuw aangeschafte stadsauto die drie jaar meegaat zo’n 445 euro per maand kost. Een tweedehandse auto die drie jaar meegaat, komt gemiddeld uit op zo’n 380 euro per maand.

Welke auto s zijn goedkoop in wegenbelasting?

Een benzineauto is altijd het goedkoopst qua wegenbelasting welke gevolgd wordt door de gas (LPG) en op de laatste plek komt de diesel. Hoe zwaarder de auto, hoe groter de verschillen in prijs worden tussen benzine en diesel. Een lichte auto is veel goedkoper in wegenbelasting vergeleken met een zware auto.

Wat is de goedkoopste auto in 2021?

Goedkoopste stadsauto voor 2021? De goedkoopste stadsauto voor 2021 is de Citroën Ami. Deze heeft u al voor 6.900 euro op de stoep staan, of voor 20 euro per maand als u besluit te leasen.

Wat is een goedkope tweedehands auto?

Wat is de beste auto die je kunt kopen onder 1000 euro?

 1. #1: Ford Ka. Een perfect voorbeeld van een prima tweedehands auto tot 1000 euro: de Ford Ka 1.3.
 2. #2: Volkswagen Lupo. In dezelfde categorie als de Ford Ka vinden we de Volkswagen Lupo.
 3. #3: Volkswagen Polo.
 4. #4 Suzuki Alto.
 5. #5 Renault Twingo.

Wat is een goede auto voor beginners?

Een iets kleiner model is door die dingen gewoon de betere auto voor beginners. Ga daarom maximaal voor het C-segment (formaat VW Golf). Prima keuzes zijn de (wat oudere) Volkswagen Polo, Peugeot 206/207 en (misschien niet altijd spannend, maar niet kapot te krijgen) alles wat klein en Japans is.

Welke kosten komen kijken bij het kopen van een auto?

Een auto aanschaffen kost vaak een hoop geld. Maar er komen nog veel meer kosten bij kijken dan alleen de aanschafwaarde van de auto. Zo moet je een verzekering afsluiten, wegenbelasting betalen, brandstof tanken en wordt je auto naar verloop van tijd minder waard.

Wat komt er allemaal kijken bij een auto kopen?

Tijdens de proefrit

 • Check op slijtage. Let op geluidjes tijdens het rijden over hobbels, drempels en in bochten.
 • Controleer het aangrijppunt van de koppeling.
 • Is de toerenteller in orde?
 • Het dashboard moet goed werken.
 • Test of de auto stabiel op de weg ligt.

Hoeveel geld geef je uit aan een auto?

Rekenvoorbeeld. De variabele kosten zijn afhankelijk van het gebruik van de auto. Bij 9.000 kilometer per jaar zijn de variabele kosten van een miniklasse auto afgerond € 140,- per maand (18,7 cent x 9.000/12) en de vaste kosten € 154,50. In totaal € 294,50 per maand.

Hoeveel geld opzij voor auto?

Bij een tweedehands wagen heb je te maken met aanschaf, afschrijving en onderhoud. Reken in ieder geval op 250 euro per maand voor brandstof, belasting en een goedkope autoverzekering. Dit zijn autokosten die maandelijks terugkomen. Al met al kost ‘een beetje auto’ onderaan de streep al snel 400 euro per maand!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven