Welke auto is het kenteken?

Welke auto is het kenteken?

Een voertuig is in Nederland gekoppeld aan een uniek kenteken. De voertuiginformatie bij dat kenteken wordt beheerd door onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Voor het checken van uw kenteken, vult u als eerste uw auto kenteken in. Vervolgens krijgt u de optie uit verschillende rapportvarianten.

Waar vind ik het bouwjaar van mijn wagen?

Het bouwjaar van een auto uit Nederland is eenvoudig te achterhalen door een kentekencheck bij de RDW te doen. Dit kun u eenvoudig doen door het kenteken online in te voeren. Op het rapport dat u hieruit krijgt vindt u dan de zogenaamde ‘datum eerste tenaamstelling’.

Hoe ver zijn ze met de kentekens?

Het laatst uitgegeven kenteken voor een personenauto is momenteel N-865-HP.

Welk bouwjaar is mijn motor?

In Nederland wordt alle informatie betreffende voertuigen zoals auto’s, motoren en scooters bijgehouden in de database van het RDW. De informatie is veelomvattend en komen naast het bouwjaar en de kilometerstand ook nog de onderhoudsbeurten in voor die de motor heeft gehad en ook nog de aanschafprijs.

Hoe kom ik er achter van wie een auto is?

De eigenaar van een auto valt niet te checken op basis van een kenteken. Op de website van de RDW zijn alleen de autogegevens te achterhalen van de eigenaar. Alleen overheidsinstanties of verzekeraars van een autoverzekering kunnen op basis van een kenteken zoeken wie de eigenaar van een auto is.

Wat zit er allemaal op mijn auto?

De voertuiggegevens betreffen alle gegevens van bijvoorbeeld een auto. Denk aan zaken zoals de kilometerstand, technische specificaties, jaar van gebruik, enzovoort. Door middel van een kentekencheck kunnen de voertuiggegevens worden opgevraagd. Dit is bijvoorbeeld erg nuttig wanneer je een auto wilt (ver)kopen.

Waar vind ik een chassisnummer?

Het chassisnummer staat op diverse plekken vermeldt, zo kunt u het nummer terugvinden in het kentekenbewijs van de auto, waar het vermeld staat als het ‘voertuigidentificatienummer’. Daarnaast is het chassisnummer ook aangebracht op het voertuig zelf.

Waar is mijn plaat Fgov?

Volg de status van uw aanvraag online Ga naar de rubriek “Mijn auto, mijn plaat ” op onze website en gebruik het nummer in de x12-sectie van uw formulier of uw chassisnummer.

Welke kentekens in 2021?

Nieuw op het kenteken: de losse L. 10 april 2021 Op 7 april 2021 is gestart met de L als beginletter in de huidige kentekenserie voor personenvoertuigen. Nieuwe auto’s krijgen een kenteken met één letter, drie cijfers en twee letters.

Waar zitten we met de kentekens?

Op deze pagina kun je het laatst uitgegeven kenteken voor personenauto’s vinden. Dit laatste kenteken wordt bovendien op de homepage getoond. Het laatst uitgegeven kenteken wordt meerdere malen per uur opgehaald.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven