Welke auto spiegel is verplicht?

Welke auto spiegel is verplicht?

Personenauto’s in gebruik genomen na 25 januari 2010, moeten zijn voorzien van een linkerbuitenspiegel, een rechterbuitenspiegel en een binnenspiegel.

Is een Caravanspiegel verplicht?

Geen caravanspiegels nodig Je hebt niet altijd caravanspiegels nodig voor de wet. Dit is namelijk niet zo wanneer de auto breder is dan de caravan en je dus met de spiegels gemakkelijk langs de caravan heen kunt kijken. Wanneer de caravan breder is dan auto dan heb je altijd wel caravanspiegels nodig.

Hoe moeten de spiegels van een auto staan?

Autospiegels

  1. stel je spiegels in op een vlakke ondergrond.
  2. stel je spiegels in terwijl je in je vaste rijhouding achter het stuur zit.
  3. zorg dat je in de buitenspiegels de zijkant van je auto (net) niet meer ziet.
  4. zorg dat de horizon zich op driekwart hoogte in je spiegels bevindt.

Is je binnenspiegel verplicht?

De binnenspiegel is een aanvulling op de buitenspiegels en geeft meer overzicht voor de bestuurder om te zien wat er achter de auto gebeurt. Sinds 2010 is het verplicht om in de auto minimaal een binnenspiegel en een linker- en rechterbuitenspiegels te hebben. Door de binnenspiegel heb je meer overzicht.

Wat zijn goede Caravanspiegels?

Soorten

  • Bolle caravanspiegels hebben de voorkeur. Bolle spiegels vervormen weliswaar (het achteropkomend verkeer lijkt verder weg) maar ze bieden wel het meeste zicht.
  • Spatbordspiegels zijn gemakkelijk te plaatsen maar komen steeds minder voor.
  • Opzetspiegels zijn snel en eenvoudig te monteren.

Hoe breed moeten Caravanspiegels zijn?

Om het gezichtsveld te kunnen zien zoals de wet dat voorschrijft moeten de spiegels verder uitsteken dan de caravan breed is. Door de afstand tussen het linker- en rechterspiegelglas aan de binnenkant (desnoods het hart in het midden) te meten kan je controleren of die groter is dan de breedte van de caravan.

Hoe moet ik mijn spiegels afstellen?

Buitenspiegels afstellen Stel de buitenspiegels zo af dat je de zijkant van jouw auto net ziet. Het autoportier van de achterdeur kan je gebruiken als leidraad. Op die manier zorg je dat de dode hoek zo klein mogelijk is, maar ook dat je de auto als referentiepunt hebt in de spiegels.

Hoe weet ik of mijn spiegels goed staan?

Draai de rechterbuitenspiegel zoveel mogelijk naar rechts, tot je nog net de rechterkant van de wagen in de linkerkant van de spiegel kunt zien. Bij een vier- of vijfdeursauto moet je de achterste deurklink nog in de linkerbenedenhoek van de spiegel kunnen zien.

Is het verplicht om spiegels op je scooter te hebben?

De meeste scooters worden standaard verkocht met een linker en rechter spiegel. Wanneer de scooter is gebouwd vóór 31 december 2006 dan is de spiegel niet verplicht. Maar is de scooter gebouwd na 31 december 2006, dus zeg maar vanaf 2007, dan is een spiegel wel verplicht. Deze moet dan aan de linker kant zitten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven