Welke automaat voor fornuis?
“Je kan best voor de kookplaat een extra automaat in de kast plaatsen, nl. een automaat van 32 A. Dan heb je een 7,2 kw ter beschikking, meer dan voldoende voor de kookplaat. Je moet hiervoor wel een kabel van 6 mm² leggen.
Hoe sluit ik een keramisch fornuis aan?
Bij een keramisch of inductie fornuis heeft u altijd een 3-fasen aansluiting nodig. De straattaal voor dit type aansluiting is krachtstroom. In de meterkast kunt u deze aansluiting herkennen aan een geheel aparte kracht-kookgroep.
Welke kabel gebruiken voor kookplaat?
Voor de aansluiting tussen de meterkast en de perilex contactdoos in de keuken wordt een 19mm buis gebruikt met daarin 5 aders van 2,5mm². Als alternatief is het ook toegestaan om een grondkabel YMVK 5x 2,5mm² te gebruiken welke via de kruipruimte van de meterkast naar de keuken loopt.
Welke aansluiting voor elektrisch koken?
Voor elektrisch koken heeft u (meestal) een kookgroep (2 fase of een 3-fase (230 volt) aansluiting nodig. Voor elektrische kooktoestel die minder dan 3680 Watt gebruiken kunt u een gewone 1 fase groep toepassen.
Hoe sluit ik mijn elektrische kookplaat aan?
De meeste elektrische kookplaat maken gebruik van een 2 of 3 fasen. Deze kookplaten werken door de hoge aansluitwaarde niet met een normale stekker, maar maken gebruik van een Perilex stekker. Deze moet je altijd los erbij kopen.
Welke kabel voor inductieplaat?
Een inductiekookplaat kunt u op drie manieren aansluiten. De bruine draad wordt aangeduid als P1 (fase 1) en de zwarte draad als P2 (fase 2). De grijze draad wordt als P3 (fase 3) aangegeven, maar het is mogelijk dat deze draad zwart van kleur is i.p.v. grijs.
Welke draad voor oven?
Werk je toch met een gemengde kring, dan gebruik je eveneens een draad van 2,5mm². Voor stopcontacten waar zware huishoudtoestellen, zoals een oven of een elektrische kookplaat, op aangesloten worden, kan een dikte tot 4 of 6 mm² gebruikt worden (meestal XVB 3G6mm) in combinatie met een automaat van 32A.