Inhoudsopgave
Welke banen meest gevraagd?
Jelle zet daarom de vijf meest gevraagde beroepen per opleidingsniveau voor je op een rij….meest gevraagde banen tot en met mbo-niveau 2
- schoonmakers, bijvoorbeeld in hotels of kantoren.
- vrachtwagenchauffeurs.
- laders en lossers.
- trainers en sportinstructeurs.
- inpakkers.
Waar personeelstekort?
Een tekort aan ICT’ers vormt sinds jaar en dag voor veel ondernemers een probleem, maar inmiddels is er ook een schreeuwend tekort aan onder andere beveiligers, dierenartsen, loodgieters, webdesigners en hoveniers. De vacaturegraad is het aantal vacatures als percentage van de beroepsbevolking.
Wat zijn de drie meest kansrijke beroepen op de arbeidsmarkt?
Kansrijke beroepen
- Restaurantkoks en medewerker bediening horeca.
- Verkoopmedewerkers elektronica en bouwmarkten.
- Betontechnologen.
- Assemblagemedewerkers en monteurs.
- Orderbegeleiders in de industrie.
- Pedagogisch medewerker kinderopvang.
- Opticiens en audiciens.
Waar is het lerarentekort het grootst?
Noodplannen primair onderwijs grote steden In 5 grote steden is het lerarentekort het grootst. Het gaat om Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Almere (G5). Gemeenten en schoolbesturen in deze steden geven aan dat er noodmaatregelen nodig zijn voor het primair onderwijs.
Waar is vraag naar 2021?
In de zorg is vrijwel elke baan in het primaire proces veel gevraagd, bijvoorbeeld verzorgenden en verpleegkundigen. Ook is er een toegenomen vraag naar IC verpleegkundigen. Verder valt op dat er grote behoefte is aan zorgpersoneel aan huis, onder meer bij ondersteuning in de dagelijkse levensverrichtingen.
Wat kopen de meeste mensen online?
Als je kijkt naar cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dan is de categorie kleding- en sportartikelen nog steeds de grootste als het aankomt op online aankopen. Maar liefst 55% van de ondervraagden geeft namelijk aan kleding of sportartikelen online gekocht te hebben.
Welke beroepen komen ze mensen tekort?
De krapte op de arbeidsmarkt treft steeds meer beroepsgroepen, blijkt uit een analyse van de NOS op basis van cijfers van het UWV. Naast de bekende schaarste aan onder meer machinemonteurs en verpleegkundigen is er nu ook een tekort aan hoveniers, loopbaanadviseurs, receptionisten en verkopers.