Welke bril past het best bij me?

Welke bril past het best bij me?

Brillen zijn er in verschillende vormen. Welke vorm bril het beste bij je past, hangt af van jouw gezichtsvorm. Je gezichtsvorm kan rond, hartvorming, driehoekig, rechthoekig of vierkant zijn. Voor iedere gezichtsvorm is een ideale vorm bril te vinden, die de mooiste punten van je gezicht benadrukt.

Welke bril bij breed gezicht?

Heb je een breed voorhoofd dat geleidelijk smaller wordt bij de kaak, hoge jukbeenderen en scherpe kin? Voor een zachtere uitstraling zit je goed met een ronde, halfronde of ovale bril. Een lage brede bril werkt ook erg goed bij jouw type gezicht.

Welke bril bij een langwerpig gezicht?

Langwerpig gezicht: Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.

Welke bril past bij grijs haar?

Grijs haar is niet alleen gedistingeerd: je kunt er ook heel veel verschillende kleuren bij dragen. Dat geldt voor kleding én voor brillen. Bij grijs haar zijn stevige kleuren als rood, groen en blauw een goede match, maar ook een zwart montuur geeft een krachtige look.

Welke bril past bij mij Specsavers?

  • Peervormig. Heeft u een peervormig gezicht, dan is uw voorhoofd smaller dan uw kaaklijn.
  • Rond. Kies voor een montuur dat geen accent legt op het breedste punt van uw gezicht.
  • Vierkant. Wilt u de hoekige lijnen in uw gezicht benadrukken, kies dan voor een vierkant montuur met scherpe randen.
  • Ovaal.
  • Hartvormig.

Hoe kies je de juiste bril?

Als je een bril past, moet je letten op de stand van je ogen. Die moeten namelijk mooi in het midden van de glazen staan, en dus niet te veel naar buiten of naar binnen. Dus als je ogen dicht bij elkaar staan, mag je geen te grote montuur kiezen, je ogen staan anders niet centraal in je glas.

Welke bril is in de mode?

De brillenmode ‘van vroeger’ is onmisbaar in het straatbeeld en inmiddels in een nieuw jasje gestoken. Van pastelkleurige monturen tot metalen materialen voor een edgy uitstraling. En van sportieve brillen tot aan grote, cat-eye monturen voor een opvallende look.

Welke kleur bril bij lichte huid?

Dit laatste geldt alleen voor een zonnebril. Bij de lichte huid van het licht-gedempte type staat een montuur in een lichte kleur mooi. Heb je een lichte huid, maar is ‘helder’ één van je kleurkarakteristieken, dan kan juist een opvallende kleur – zoals rood of blauw – heel goed staan.

Wat voor kleur lipstick bij grijs haar?

Als je grijs bent staan felle kleuren erg mooi. Je kunt dus heel goed voor een knalroze lipstick gaan. Kies voor frisse of warme kleuren, die laten je gezicht spreken. Gebruik geen koele blauwachtige tinten voor de lippen, die maken grauw en laten je lippen nog smaller lijken.

Hoe zie ik er uit met een bril?

  1. Pas onze brillen online. Klik op de camera icoon genaamd “Bril Passen”.
  2. Zoek de knop. Hij staat nu al op honderden productpagina’s en we voegen hem aan steeds meer pagina’s toe.
  3. Scan uw gezicht. Het is heel eenvoudig.
  4. Plezierig passen. Klik op de knop en de bril verschijnt op uw gezicht.

Hoe moet een bril zitten wenkbrauwen?

Zorg ervoor dat de bovenste rand van het montuur de vorm van je wenkbrauwen volgt. Dat maakt dat de bril je natuurlijker staat. Ook is het belangrijk dat het frame meer dan de helft van je wenkbrauwen laat zien. Als de bril als het ware over je wenkbrauwen valt, kan dat een gek effect aan je ogen geven.

Is mijn bril te groot?

Is het glas te groot, ziet het er vaak niet mooi uit. De vuistregel daarbij is dat de glazen niet breder mogen zijn dan het gezicht en de wenkbrauwen niet mogen bedekken. Zonnebrillen vormen daarop natuurlijk een uitzondering: Ze bedekken de wenkbrauwen vaak juist om ze te beschermen tegen de zon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven