Welke bronnen stoten broeikasgassen uit?

Welke bronnen stoten broeikasgassen uit?

In 2020 werd van de totale hoeveelheid broeikasgassen 32 procent door de industrie uitgestoten, 20 procent door de sector elektriciteit, 19 procent door de sector mobiliteit (binnenlands verkeer en vervoer), 16 procent door de landbouw en 13 procent door de gebouwde omgeving (vanwege het stoken van aardgas voor …

Welke industrie is de grootste vervuiler?

De meest vervuilende industrieën, gemeten naar de impact op klimaatverandering, zijn de chemische en petrochemische industrie, ijzer en staal, cement, pulp en papier, en aluminium.

Wie is de grootste vervuiler van de wereld?

Vandaag is China ’s werelds grootste uitstoter van CO2. In 2013 stuurt China een duizelingwekkende 9.997 miljoen ton CO2 in de atmosfeer, evenveel als de VS, India en Rusland samen.

Wat is het meest vervuilend op de wereld?

Laten we eens kijken wat de ranglijst is van de meest vervuilde landen ter wereld: China, met meer dan 10.065 miljoen ton CO2-uitstoot. Verenigde Staten, met 5.416 miljoen ton CO2. India, met 2.654 miljoen ton CO2.

Hoeveel broeikasgassen stoot Nederland uit?

In 2019 stootte de Nederlandse transportsector 26 miljard kilogram CO2-equivalenten aan broeikasgassen uit. Dat is bijna net zoveel als in 2016. De luchtvaart draagt daar 45 procent aan bij, het wegvervoer 21 procent.

Hoeveel broeikasgassen stoot de wereld uit?

CO₂-equivalent Omdat het wereldwijd om gigantische hoeveelheden broeikasgassen gaat, wordt de hoeveelheid uitgedrukt in gigaton (Gt): 1 gigaton is een miljard ton, dus duizend miljard kilogram. In 2019, het meest recente jaar waar op dit moment data beschikbaar voor is, was de wereldwijde uitstoot 57,4Gt [1].

Welk land is de grootste vervuiler ter wereld?

Sinds 2005 is China de grootste uitstoter van broeikasgassen, direct na de Verenigde Staten. In 2019 waren ze verantwoordelijk voor respectievelijk 26,7% en 12,6% van de totale broeikasgasuitstoot. Ook India, Rusland, Indonesië, Brazilië en Japan stootten toen meer dan 2% van de wereldwijde uitstoot uit.

Wat is de grootste CO2 uitstoter?

De verbranding van olie en aardgas stoot het meeste CO2 uit, terwijl planten en oceanen de balans enigszins herstellen door kooldioxide op te nemen. De verbranding van olie en aardgas stoot het meeste CO2 uit, terwijl planten en oceanen de balans enigszins herstellen door kooldioxide op te nemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven