Welke Clematis bloeit de hele zomer?

Welke Clematis bloeit de hele zomer?

Verschillende zomerbloeiende Clematissoorten

 • Clematis “Bagatelle” (paars-violet)
 • Clematis “Comtesse de Bouchaud” (lichtpaars)
 • Clematis “Hagley Hibrid” (heel licht rood-paars)
 • Clematis “Jackmanii” (donker violet-blauw)
 • Clematis “Jackmanii Alba” (wit/lichtgeel, half-gevulde bloemen.
 • Clematis “Niobe” (donker rood-paars)

Welke Clematis bloeit het langst?

WELKE CLEMATISSEN BLOEIEN HET LANGST? Over het algemeen is het zo dat zomerbloeiende cultivars het langst bloeien. De bloeitijd kun je verlengen door op of rondom de langste dag (21 juni) te knippen. Een zomerbloeiende Clematis bijvoorbeeld is in februari op 10 cm boven de grond gesnoeid.

Welke Clematis bloeit in juli?

Clematis ‘Prince Charles’ Hij wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn lange bloeitijd. Vaak bloeit hij in juli-sept wel tot 6 – 8 weken lang. Door zijn compacte groeiwijze kun je hem uitstekend in een plantenbak laten groeien. ‘Prince Charles’ bereikt een hoogte van 2,50 meter en laat zich goed combineren met klimrozen.

Waarom bloeit mijn Clematis niet?

Er zijn 3 mogelijke redenen dat uw Clematis niet (goed) bloeit: De plant is nog onvolwassen. Een onbalans in voedingsstoffen (bemesten met organische meststoffen is de beste oplossing) Niet tijdig snoeien.

Hoe lang kan een Clematis worden?

clematis avalanche – Wintergroen, hoogte tot 300 cm. Bloeitijd april en mei, bloemen 7/8 cm, wit. clematis early sensation – Wintergroen, hoogte tot 200 cm. Bloeitijd maart t/m mei, bloemen wit/lila.

Hoe hoog kan een Clematis worden?

Clematissen zijn verkrijgbaar in bladverliezend en groenblijvende soorten. De planten worden gekenmerkt door vier tot acht bloeiende kelkbladeren. Deze klimstruiken bereiken een hoogte van 2 tot 6 meter afhankelijk van het soort: Clematis Comtesse de Bouchad (roze)

Welke clematis groeit het snelst?

De klimroos, de clematis en de blauwe regen als snelgroeiende bloeiende klimplant.

Welke klimplant bloeit het langst?

Lang bloeiende klimplanten

 • Rosa “Claire Matin”
 • Rosa “Climbing Schneewittchen”
 • Rosa “New Dawn”
 • Clematis “Madame Le Coultre”
 • Clematis “Miss Bateman”
 • Clematis “The President”

Welke Clematis Armandii?

Clematis Armandii Snowdrift: De bladhoudende Clematis Armandii Snowdrift bloeit rijkelijk met witte licht geurende bloemen van maart tot mei. Het liefst staat deze in de volle zon (halfschaduw kan ook) op een beschutte plaats en kan 3 meter hoog worden. Het blad is wintergroen. Snoeien is ook hier niet noodzakelijk.

Hoe ziet een Clematis er in de winter uit?

Clematis armandii is een snelle groeier met prachtig, glanzend, leerachtig blad en ziet er het hele jaar goed uit. Hij is groenblijvend in de winter en bloeit al vroeg in het voorjaar ( maart-april). Zijn bloemen zijn veelal wit en geurend.

Kun je Clematis snoeien?

Ze hoeven niet jaarlijks gesnoeid te worden en kunnen bovendien niet tegen te rigoureuze snoei. Clematissen zoals de Clematis montana kunnen een flinke omvang bereiken. Verwijder om de twee jaar ongeveer een kwart van alle scheuten.

Hoe moet je Clematis snoeien?

Grootbloemige clematissen die bloeien op hout dat dat jaar is gevormd, snoei je na de winter. Zo rond februari/half maart is het beste, maar in april zou je ze ook nog kunnen snoeien. Knip de clematis met een scherpe snoeischaar af op zo’n 20-25 centimeter boven de grond.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven