Welke dekking aansprakelijkheidsverzekering?

Welke dekking aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (kortweg AVP) dekt de aansprakelijkheid van jou en je mede-verzekerden voor schade aan personen (letselschade) en spullen (materiële schade).

Is aansprakelijkheidsverzekering persoonlijk?

De aansprakelijkheidsverzekering geldt alleen voor schade waarvoor u als particulier aansprakelijk bent. De verzekering dekt geen schade aan uw eigen spullen.

Waarom aansprakelijkheidsverzekering goedkoop?

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering Dan zal de premie voor de verzekering hoger liggen. Ook jouw voorkeuren spelen een rol in hoe goedkoop de aansprakelijkheidsverzekering wordt. En bij een hoger eigen risico is de aansprakelijkheidsverzekering goedkoper dan bij een lager eigen risico.

Waar is een aansprakelijkheidsverzekering voor?

Deze verzekering vergoedt de schade aan spullen of verwondingen aan iemand anders waarvoor u of uw gezinsleden aansprakelijk zijn.

Wat dekt een WA verzekering huis?

Bij een inboedelverzekering wordt de schade aan uw eigen spullen gedekt. Bij een WA-verzekering/aansprakelijkheidsverzekering is de schade gedekt die door u of uw gezinsleden aan anderen wordt veroorzaakt.

Wat is wettelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Een (wettelijke) aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan iemand anders of iemand anders’ zijn spullen, die door u is veroorzaakt. Wanneer u wettelijk aansprakelijk bent voor deze schade, dan is de schade doorgaans gedekt op de (wettelijke) aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe weet ik of ik een aansprakelijkheidsverzekering heb?

Wat is een persoonlijke WA verzekering?

Aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf en je gezin Hiermee verzeker je schade die je zelf veroorzaakt. Schade aan iemand anders of aan spullen van iemand anders. Bijvoorbeeld wanneer je de nieuwe tv van een vriend uit je handen laat glippen. Je sluit de verzekering voor jezelf, maar ook voor eventuele gezinsleden.

Wat is de goedkoopste WA-verzekering?

De gemiddelde kosten aansprakelijkheidsverzekering liggen ergens tussen de €1 en €5 per maand met hierbij een gemiddelde premie per maand voor een alleenstaande van €3.50. Let op dat er bij het afsluiten van een nieuwe verzekering ook eenmalige afsluitkosten in rekening kunnen worden gebracht.

Wat kost een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering?

De premie van een aansprakelijkheidsverzekering ligt ergens tussen de €1 en €5 per maand, afhankelijk van uw leeftijd, gezinssamenstelling en woonplaats.

Heb ik aansprakelijkheidsverzekering nodig?

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. U mag dus zelf weten of u zich voor schade aan anderen wilt verzekeren. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven