Welke dieren eet een vos?

Welke dieren eet een vos?

Hij eet knaagdieren (in Vlaanderen vooral bruine ratten), vogels en wilde konijnen, insecten (kevers, sprinkhanen en rupsen), regenwormen, eieren, aas (verkeersslachtoffers) en afval.

Hoe heet het hol van een vos?

Vossen hebben een goede neus. En met hun bijzondere ogen kunnen ze in het donker zien. Een mannetjes-vos heet een rekel. De vrouwtjes-vos heet moervos.

Wat kun je doen tegen een vos?

Geuren die de vos associeert met de nabijheid van een mens, zoals mensenhaar, oude schoenen, azijn en menselijke urine, kunnen vossen uit het kippenhok weghouden. Ze hebben echter enkel een tijdelijk effect, want ze werken alleen zolang de geur redelijk vers is.

Hoe doet een vos?

Vossen jagen solitair, meestal ’s nachts en in de schemering, maar in onverstoorde gebieden jaagt hij liever overdag. De vos is een opportunist: hij eet bijna alles. Hij kan hard rennen, tot zestig kilometer per uur, alhoewel zes tot dertien kilometer per uur de normale snelheid is.

Hoe lang blijven vossen bij hun moeder?

Na ongeveer 6 maanden zijn de jonge vosjes in oud genoeg om zonder hun moeder te kunnen overleven. Jonge mannetjes blijven toch nog tot ongeveer 9 maanden bij hun moeder. Daarna trekken ze vaak ver bij hun familie vandaan. Mensenkinderen doen daar veel langer over, ongeveer 20 jaar!

Hoe plast een vos?

Wel zo handig! Veel dieren bakenen hun territorium af door te plassen. Roofdieren zoals marters en vossen doen dit ook met drollen, die ze achterlaten op een opvallende plaats zoals een heuveltje of boomstronk. Zo zien soortgenoten van ver dat het gebied bezet is.

Wat voor soort vossen zijn er?

  • Bengaalse vos (Vulpes bengalensis)
  • Afghaanse vos (Vulpes cana)
  • Kaapse vos of kamavos (Vulpes chama)
  • Steppevos of korsakvos (Vulpes corsac)
  • Midden-Aziatische vos of Tibetaanse vos (Vulpes ferrilata)
  • Grootoorkitvos (Vulpes macrotis)
  • Oostelijke zandvos of vale vos (Vulpes pallida)
  • Zandvos (Vulpes rueppelli)

Hoe zwaar is een vos?

2,2 – 14 kgVolwassen
Vos/Gewicht

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven