Welke druif voor Rioja?

Welke druif voor Rioja?

Rioja is over de hele wereld beroemd om zijn rode wijnen van tempranillo. Het is de meest aangeplante druif van het gebied. Hij doet het vooral goed in de koelere zones, dus in Rioja Alta en Rioja Álavesa. Garnacha, de andere belangrijke blauwe druif van Rioja, gedijt beter in het warmere en drogere Rioja Baja.

Welke bekende wijnsoort komt uit het wijngebied om de stad Logroño?

De rioja baja ligt ten zuidoosten van Logroño. In dit gebied heerst een ander klimaat, er zijn invloeden van de Middellandse Zee en het gebied heeft soms te kampen met droogte vanwege de hitte. Het derde district is rioja alavesa in het westen. Hier komen over het algemeen de meeste lichte, elegante wijnen vandaan.

Is Rioja een druif?

Meer over de wijn La Rioja Rioja is dus geen druifsoort maar een wijnsoort. Het is een wijn die wordt samengesteld uit verschillende druivensoorten. De druif die de hoofdrol speelt is de tempranillo. Tempranillo wordt ook wel de koning van Spanje genoemd en is de meest verbouwde druivensoort in Spanje.

Welke wijn lijkt op Rioja?

Een typische rioja blend wordt vaak aangevuld met graciano en mazuelo. Ook wit mag niet ontbreken in Rioja: Voor het produceren van witte wijnen is macabeo (viura) veruit het belangrijkst. Meestal wordt deze druif gemengd met garnacha blanca en malvasía.

Wat is een goede Rioja?

Rioja Costalarbol Maturana Blanca 2018. La Rioja. Maturana Blanca. 11,50.

 • Rioja Rebuzno Maturana Tinta 2018. La Rioja. Maturana Tinta. 18,75.
 • Rioja Blanco Lore de Ostatu 2016. La Rioja. Viura en Malvasia. 19,-
 • Rioja Spes 2014. La Rioja. Tempranillo.
 • Viña Tondonia Rioja Reserva 2008. La Rioja. Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuelo.
 • Wat is een lekkere Rioja?

  Rode Rioja en rosé zijn meestal blends met als voornaamste druif de tempranillo, aangevuld met druiven als garnacha, carignan of graciano. Er zijn Rioja’s die lekker fris en fruitrijk zijn, maar er zijn er ook die heel vol en stevig zijn met smaken van tabak en vanille.

  Waar drink je Rioja bij?

  Een Rioja wijn past goed bij een gerecht met lamsvlees of kalf, maar ook zeker bij een authentieke Italiaanse pizza of risotto.

  Waar wordt Rioja gemaakt?

  Deze wijnstreek ligt in het noordoosten van Spanje. Vooral de rode wijnen uit Rioja worden zowel in Spanje als daarbuiten zeer hoog aangeschreven. Lees hier meer over deze belangrijke Spaanse wijnstreek.

  Wat eet je bij een Rioja?

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven